Podnošenje Jedinstvenog zahtjeva za izravne i IAKS potpore za 2021.

Jedinstveni zahtjev 2021.godine

Rok za podnošenje Jedinstvenog zahtjeva za 2021.godinu produljen je do 18. lipnja 2021. godine, dok se rok za zakašnjele zahtjeve produljuje do 13. srpnja 2021. godine.

Jedinstveni zahtjev za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2021. godinu poljoprivrednici mogu podnijeti od 8.ožujka do 17.svibnja 2021.godine. Rok za podnošenje Jedinstvenog zahtjeva za 2021.godinu produljen je do 18. lipnja 2021. godine, dok se rok za zakašnjele zahtjeve produljuje do 13. srpnja 2021. godine.Svoj zahtjev poljoprivrednici mogu samostalno popuniti u Agronetu, ali ga moraju isprintati te poslati poštom na APPRRR ili ga osobno donijeti u podružnicu Agencije u svojoj županiji.

Plan objave natječaja za NEIAKS mjere Programa ruralnog razvoja

Poljoprivrednici koji imaju e-poljoprivredu iskaznicu mogu svoj Jedinstveni zahtjev za potporu podnijeti elektronički, uz elektronički potpis. Sukladno obavijesti na stranicama APPRRR, onima koji nemaju tu mogućnost, u podnošenju Jedinstvenog zahtjeva pomažu djelatnici Agencije za plaćanja, Ministarstva poljoprivrede (bivša Savjetodavna služba) i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Radi sprečavanja širenja corona virusa (COVID-19) APPRRR moli poljoprivrednike za razumijevanje zbog mjera koje se poduzimaju s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, a sve kako bi se zaštitili poljoprivrednici i djelatnici Agencije te se poljoprivrednici u slučaju potrebe dolaska do ispostave pozivaju da dogovore dolazak telefonskim putem ili elektroničkom poštom.

Naglašava se da za već prijavljene pojedinačne poljoprivredne parcele ili za pojedinačna prava na plaćanja u jedinstvenom zahtjevu može zatražiti izmjena ili dopuna jedinstvenog zahtjeva najkasnije do 31. svibnja 2021. godine i to bez primjene administrativnih kazni za kašnjenje. Podnošenje jedinstvenog zahtjeva u roku za zakašnjele zahtjeve je do 11. lipnja 2021. godine, ali se u tom slučaju smanjuje visina plaćanja po danu kašnjenja.

Na poveznici možete pronaći Pravilnik o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2021. godinu.