Podnošenje Jedinstvenog zahtjeva za izravne i IAKS potpore za 2021.

Jedinstveni zahtjev podnosi se do 17. svibnja 2021

Jedinstveni zahtjev za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2021. godinu poljoprivrednici mogu podnijeti od 8.ožujka do 17.svibnja 2021.godine. Svoj zahtjev poljoprivrednici mogu samostalno popuniti u Agronetu, ali ga moraju isprintati te poslati poštom na APPRRR ili ga osobno donijeti u podružnicu Agencije u svojoj županiji.

Plan objave natječaja za NEIAKS mjere Programa ruralnog razvoja

Poljoprivrednici koji imaju e-poljoprivredu iskaznicu mogu svoj Jedinstveni zahtjev za potporu podnijeti elektronički, uz elektronički potpis. Sukladno obavijesti na stranicama APPRRR, onima koji nemaju tu mogućnost, u podnošenju Jedinstvenog zahtjeva pomažu djelatnici Agencije za plaćanja, Ministarstva poljoprivrede (bivša Savjetodavna služba) i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Radi sprečavanja širenja corona virusa (COVID-19) APPRRR moli poljoprivrednike za razumijevanje zbog mjera koje se poduzimaju s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, a sve kako bi se zaštitili poljoprivrednici i djelatnici Agencije te se poljoprivrednici u slučaju potrebe dolaska do ispostave pozivaju da dogovore dolazak telefonskim putem ili elektroničkom poštom.

Naglašava se da za već prijavljene pojedinačne poljoprivredne parcele ili za pojedinačna prava na plaćanja u jedinstvenom zahtjevu može zatražiti izmjena ili dopuna jedinstvenog zahtjeva najkasnije do 31. svibnja 2021. godine i to bez primjene administrativnih kazni za kašnjenje. Podnošenje jedinstvenog zahtjeva u roku za zakašnjele zahtjeve je do 11. lipnja 2021. godine, ali se u tom slučaju smanjuje visina plaćanja po danu kašnjenja.

Na poveznici možete pronaći Pravilnik o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2021. godinu.