InterMedia Projekt

EU fondovi / Natječaji & projekti

Bespovratna sredstva iz EU fondova

Bespovratne potpore iz EU fondova

Kako do potpore?

O EU fondovima ukratko

Kako se dodjeljuju bespovratne potpore iz EU fondova?

Bespovratna sredstva iz EU fondova dodjeljuju se isključivo putem natječaja – javnih poziva. Kada je natječaj objavljen zainteresirani korisnici apliciraju – prijavljuju se na natječaj sa svojim projektom. Svaki natječaj ima svoja pravila, svoju svrhu i ciljeve iz kojih proizlaze kriteriji bodovanja. Kriteriji bodovanja uvijek su unaprijed poznati i sastavni su dio natječaja. Nakon administrativne faze obrade ocjenjuje se kvaliteta projekta, projekti se na temelju kriterija ocjenjuju i rangiraju. Bespovratne potpore ostvaruju najviše rangirani projekti, do iskorištenja alokacije – iznosa financijske omotnice namijenjenog za konkretni natječaj.

Tko se može prijaviti za potporu ?

Svaki pojedini natječaj propisuje uvjete za prijavitelje. Svi uvjeti za prijavitelje moraju se kumulativno ispuniti, da bi netko mogao sudjelovati u natječaju. Ovisno o vrsti natječaja i programa na kojem se temelji, uvjeti se odnose na vrstu i pravni oblik, upise u određene registre/upisnike, broj zaposlenika, veličinu…

Provjerite: Natječaje za poljoprivrednike Natječaje za poduzetništvo Natječaje za neprofitne organizacije

EU fondovi financiraju širok spektar aktivnosti i korisnika, od poljoprivrednika, obrtnika i poduzetnika u raznim djelatnostima, preko neprofitnih orgazacija, obrazovnih ustanova, organizacija u kulturi, zdravstvenih ustanova, jedinica lokalne i područne uprave pa sve do tijela državne uprave.

Generalno, EU fondovi NE dodjeljuju se fizičkim osobama koje nemaju registrirano poslovanje / djelovanje, za privatne / osobne potrebe.

Gdje se objavljuju natječaji za EU potpore?

Na našim stranicama možete pratiti objavu svih najinteresantnijih natječaja za bespovratna sredstva iz EU fondova. U rubrici Natječaji pronaći ćete otvorene, zatvorene i natječaje u najavi, kao i podatke o uvjetima za prijavu, prihvatljivim projektima, iznosu bespovratne potpore koja se može ostvariti i ostalo.

Želite provjeriti sve natječaje? Natječaji EU fondovi

Službene objave natječaja možete pratiti na web stranici https://strukturnifondovi.hr/natjecaji/. Na ovoj stranici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavljuju se svi aktualni natječaji te najave natječaja i arhuva zatvorenih natječaja. Natječaje iz Programa ruralnog razvoja dodatno možete pratiti na web stranicama Ministarstva poljoprivrede Uprave za ruralni razvoj ili Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. LAG natječaji objavljuju se na službenim stranicama svakog pojedinog LAG-a.

Najnovije objave

Prijavite se za obavijesti o svim novim objavama

O nama

Intermedia Projekt je konzultantska tvrtka za savjetovanje u području EU fondova: pripremu, apliciranje i provedbu EU projekata. Oblikujemo Vaše poslovne ideje u projekte financirane bespovratnim sredstvima od 2014.godine. Primjeri projekata

Želite znati više o mogućnostima financiranja iz EU fondova? Kontaktirajte nas, tu smo za Vas

%d blogeri kao ovaj: