APPRRR očekuje da će tijekom rujna i listopada biti izdane odluke o dodjeli sredstava

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Obavijest potencijalnim korisnicima Podmjere 6.3. TO  6.3.1. Potpore malim poljoprivrednim gospodarstvima i 6.1. TO 6.1.1. Potpore za razvoj poslovanja mladih poljoprivrednika i svima zainteresiranim za napredak postupka ocjenjivanja, u okviru drugog natječaja za navedene podmjere.

Novi natječaji iz podmjera 6.3. i 6.1. najavljeni su za listopad  i studeni ove godine.

U svojoj obavijesti Agencija navodi kako je intenzivirala svoje aktivnosti na obradi zahtjeva za potporu iz mjere 6, zaprimljenih po natječaju za operaciju 6.1.1. – Potpora mladim poljoprivrednicima (813 zahtjeva) te operaciju 6.3.1 – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava (4189 zahtjeva) angažirajući, kako se navodi “dodatne snage kako bi se navedeni zahtjevi obradili u primjerenom roku.”  Pojašnjava se da je trenutno je na obradi zahtjeva angažirano više od 50 djelatnika.

U nastavku obavijesti Agencija navodi kako očekuje  da će tijekom rujna i listopada biti izdane odluke o dodjeli sredstava.

Naglašava se  da brzina obrade prijava uvelike ovisi o kvaliteti podnešenih zahtjeva i potrebi za dodatnim obrazloženjima od korisnika. Uvidom u prijave iz navedenih natječaja utvrđeno je da veliki broj zahtijeva dodatna obrazloženja i ispravke, što može utjecati na planirane rokove obrade.

U okviru podmjere 6.3. TO 6.3.1. korisnicima se dodjeljuje potpora u iznosu od 15.000 €, za 100% prihvatljivog ulaganja, dok u okviru Podmjere 6.1. TO 6.1.1. korisnici za odobrene zahtjeve ostvaruju 50.000 € potpore također za 100% prihvatljivog ulaganja.

Stoga, Agencija moli  korisnike da žurno odgovaraju na zahtjeve za obrazloženja i ispravke koje im upućuje Agencija za plaćanja kako bi se prijave obradile u planiranim rokovima te omogućilo raspisivanje natječaja za navedene operacije, predviđene tijekom listopada, odnosno studenog ove godine.

izvor: http://www.apprrr.hr/zahtjevi-za-mjeru-6-u-agenciji-za-placanja-prioritetno-se-obraduju-2405.aspx