Objavljen novi natječaj za operaciju 6.3.1. – potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava

Status: Zatvoren 

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 27. siječnja 2017. godine novi Natječaj za provedbu podmjere 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“, provedba tipa operacije 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“.

Uz otvoreni natječaj za mlade poljoprivrednike,  to je još jedan natječaj iz mjere 06 Ruralnog razvoja koji će uskoro će biti otvoren za prijave projekata.

Dobro pripremljen projekt i ranija predaja zahtjeva povećavaju šansu za dobivanje sredstava. Zatražite dodatne informacije i pripremite svoj projekt kvalitetno i na vrijeme uz našu stručnu pomoć.

Trošak konzultanta moguće je zaračunati u cijelosti  nakon ostvarivanja potpore. Zatražite ponudu i pripremite se na vrijeme.

Korisnici ove potpore su mala poljoprivredna gospodarstva ekonomske veličine od 2.000 do 7.999 eura.

Potpora iznosi 15.000 EUR-a po korisniku u kunskoj protuvrijednosti prema mjesečnom tečaju eura (za siječanj 2017 113.389,50 kuna).

Rokovi za prijavu: Zahtjevi za potporu mogu se podnositi od 27. veljače 2017. godine od 12:00:00 sati do 27. ožujka 2017. godine do 23:59:59 sati.

Zatražite dodatne informacije i neobvezujuću ponudu i ne propustite priliku za bespovratna sredstva.

Prihvatljiva ulaganja su:

1. kupnja domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala,

2. kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda iz Priloga I.Pravilnika osim proizvoda ribarstva

3. kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta

4. kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme,

5. podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada,

6. uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje,

7. građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda,

8. stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda iz Priloga I,

9. operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva.

Iskustva iz prošlog natječaja

Prošli natječaj iz podmjere 6.3. TO 6.3.1. za male poljoprivrednike, objavljen 2015. godine bio je najpopularniji te godine te se na isti javilo  čak 1.475 poljoprivrednih gospodarstava. Veliki broj korisnika već je dobio odluke o dodjeli sredstava i isplatu prve rate za provođenje projektnih aktivnosti, a među njima su i naši zadovoljni klijenti.  Zatražite dodatne informacije i neobvezujuću ponudu i ne propustite priliku za bespovratna sredstva.