LAG natječaj za Mjeru 6.3.1.

15.000 eura bespovratno za mala poljoprivredna gospodarstva

Natječaj je zatvoren.

LAG More 249 objavio je natječaj sukladan Podmjeri 6.3. TO 6.3.1.  Programa ruralnog razvoja RH za mala poljoprivredna gospodarstva s područja LAG-a. Putem ovog  natječaja dodjeljuju se bespovratne potpore u iznosu od 112.912,50 kuna  (15.000 eura) po jednom projektu, za 100% prihvatljivih troškova projekta. Ukupan raspoloživi iznos je 1.129.125,00 kuna.

Potpora se može iskoristiti za kupnju mehanizacije i opreme, ulaganje u objekte za proizvodnju, preradu ili prodaju i druga ulaganja. Za razliku od novog nacionalnog natječaja, na LAG natječaju dopušteno je kupovati rabljene ili traktore (do 10 godina starosti) i novu drugu opremu za poljoprivrednu proizvodnju i preradu. Također, korisnici biraju jednu ili više od dopuštenih aktivnosti te nema obveznih ulaganja u povećanje, kao što je to na nacionalnom natječaju.

Prijave se zaprimaju od 15.10.2021. do 15.11.2021.godine

Kontaktirajte nasza više informacija i pomoć u pripremi projekta.

Tko se može prijaviti na natječaj?

Na natječaj se mogu prijaviti mala poljoprivredna gospodarstva (OPG, SOPG, obrti, poduzeća, zadruge)  ekonomske veličine od 2.000  do 7.999 eura, s područja obuhvata LAG More 249, i to:

 • općine: Murter-Kornati, Tisno, Pirovac, Tribunj, Rogoznica
 • grad Vodice
 • naselja grada Šibenika: Grebaštica, Žaborić, Jadrtovac, Brodarica, Krapanj, Zlarin, Kaprije, Žirje, Zaton i Raslina
 • Za druga naselja grada Šibenika otvoren je natječaj LAG Krka, za istu mjeru

Projekti se također moraju provoditi na navedenim područjima.

U slučaju da više projekata ostvaruje isti broj bodova prednost imaju ranije predani projekti. Kontaktirajte nasza više informacija i pripremite uz našu pomoć svoj projekt kvalitetno i na vrijeme. Troškovi konzultantskih usluga prihvatljivi su projektni troškovi i mogu se uračunati u iznos potpore.

Pogledajte i druge otvorene LAG Natječaje. i novi nacionalni natječaj

Što se može financirati iz potpore? 

 • kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala
 • kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade poljoprivrednih proizvoda
 • kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta
 • kupnju poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme (novi ili rabljeni traktori, nova oprema za poljoprivrednu proizvodnju ili preradu)
 • podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada
 • uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje
 • građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda
 • stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda  osim proizvoda ribarstva
 • operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva, uključujući troškove konzultanta.

Rokovi: 

Prijave se podnose od 15.10.2021. do 15.11.2021 godine  Kontaktirajte nas za više informacija i pomoć u izradi projekta.

Mjera 6.3. za dodjelu 15.000 eura malim poljoprivrednicima, najpopularnija je  mjera Programa ruralnog razvoja na koju se do sada javio najveći broj kandidata. Mala poljoprivredna gospodarstva 2021.godine imaju priliku prijaviti se na novi nacionalni natječaj ili jedan od LAG natječaja za Mjeru 6.3.