Novi LAG Krka natječaj za Mjeru 6.3.

15.000 eura za mala poljoprivredna gospodarstva Mjera 6.3.

Natječaj je zatvoren.

LAG Krka objavljuje 18.listopada 2021.godine svoj novi natječaj za tip operacije 1.1.1 LRS, sukladan Mjeri 6, Podmjeri 6.3. Tip operacije 6.3.1. Programa ruralnog razvoja.

Natječaj je namijenjen malim poljoprivrednim gospodarstvima, ekonomske veličine od 2.000 do 7.999 €, sukladan  Putem ovog  natječaja dodjeljuju se potpore u iznosu od  5.000 eura bespovratno (113.278,50 kn)  po jednom projektu, za 100% prihvatljivih troškova projekta. Ukupan raspoloživi iznos je 2.378.848,50 kuna (21 potpora).

Potpora se može iskoristiti za kupnju mehanizacije i opreme, ulaganje u objekte za proizvodnju, preradu ili prodaju i druga ulaganja. Za razliku od novog nacionalnog natječaja, na LAG natječaju dopušteno je kupovati rabljene ili traktore (do 10 godina starosti) i novu drugu opremu za poljoprivrednu proizvodnju i preradu. Također, korisnici biraju jednu ili više od dopuštenih aktivnosti te nema obveznih ulaganja u povećanje, digitalizaciju i OIE kao što je to na nacionalnom natječaju.

Prijave se zaprimaju od 02.11.2021. do 03.12.2021. godine.

Tko se može prijaviti na natječaj?

Na natječaj se mogu prijaviti mala poljoprivredna gospodarstva (OPG, SOPG, obrti, poduzeća, zadruge)  ekonomske veličine od 2.000  do 7.999 eura, s područjaLAG Krka, i to:

 • Općine: Bilice, Promina, Ružić i Unešić te
 • Gradovi: Drniš, Skradin te
 • dvadeset naselja Grada Šibenika: Boraja, Brnjica, Čvrljevo, Danilo, Danilo Biranj, Danilo Kraljice, Donje Polje, Dubrava kod Šibenika, Goriš, Gradina, Konjevrate, Lepenica, Lozovac, Mravnica, Perković, Podine, Sitno Donje, Slivno, Vrpolje i Vrsno
 • Za druga naselja grada Šibenika otvoren je natječaj LAG More 249 za istu mjeru.

Projekti se također moraju provoditi na navedenim područjima.

U slučaju da više projekata ostvaruje isti broj bodova prednost imaju ranije predani projekti. Kontaktirajte nas za više informacija i pripremite uz našu pomoć svoj projekt kvalitetno i na vrijeme. Troškovi konzultantskih usluga prihvatljivi su projektni troškovi i mogu se uračunati u iznos potpore.

Pogledajte i druge otvorene LAG Natječaje.

Što se može financirati iz potpore? 

Kontaktirajte nas za više informacija i pomoć u pripremi projekta.

 • kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala
 • kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade poljoprivrednih proizvoda
 • kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta
 • kupnju poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme
 • podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada
 • uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje
 • građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda
 • stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda  osim proizvoda ribarstva
 • operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva, uključujući troškove konzultanta.

Rokovi: 

Krajnji rok za podnošenje prijava je do 03.12.2021. godine  Kontaktirajte nas za više informacija i pomoć u izradi projekta.

Natječaj za tip operacija 6.3.1.  objavljen je 12.10.2021. i na nacionalnoj razini  

Mjera 6.3. za dodjelu 15.000 eura malim poljoprivrednicima, najpopularnija je  mjera Programa ruralnog razvoja na koju se do sada javio najveći broj kandidata. Mala poljoprivredna gospodarstva 2021.godine imaju priliku prijaviti se na novi nacionalni natječaj ili jedan od LAG natječaja za Mjeru 6.3.