Obavijest Ministarstva turizma vezano za natječaj KTG 2020

NOVO: 24.4.2020. godine Ministarstvo turizma objavilo je na svojim stranicama kako su sredstva namijenjena za ovogodišnji natječaj prenamijenjena za (beskamatne) kreditne programe za obrtna sredstva sektoru turizma. Više:

Vezano za najavu novog natječaja za bespovratne potpore Ministarstva turizma – Konkurentnost turističkog gospodarstva (KTG) za 2020. godinu, Ministarstvo obavještava potencijalne korisnike da će izvršiti prilagodbu Programa, s obzirom na izvanrednu situaciju vezano za pandemiju COVID-19.

Natječaj je, podsjećamo, ranije bio najavljen do kraja prvog kvartala ove godine, a odnosi se na potpore poduzećima, obrtima i OPG-ovima koji se bave turizmom.

Uz najavu izmjena programa za 2020.godinu, do daljnjega se odgađa dostava Izvješća za sufinanciranje projekata u 2019. godini.

Natječaj MINT KTG za proteklu, 2019.godinu 

Sve novosti vezano za novi natječaj, kao i za dostavu izvješća za projekte sufinancirane 2019.godine bit će objavljene na stranicama Ministarstva.

Ministarstvo turizma provodi natječaj KTG redovito u prvom kvartalu, već dugi niz godina. Prihvatljivi prijavitelji su subjekti malog gospodarstva i to trgovačka društva izvan javnog sektora, obrt i zadruge te OPG-ovi koji pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge.

Putem natječaja Konkurentnost turističkog gospodarstva Ministarstvo turizma v potporama u intenzitetu do 60% financira projekte malih gospodarstvenika u turizmu, kroz više mjera, prilagođenih za svaku vrstu prijavitelja zasebno. Financiraju se aktivnosti gradnje i adaptacije objekata, bazena, ulaganje u prateće sadržaje, inovativni projekti u turističkoj ponudi i dr.