Bespovratne potpore do 100.000 kuna za 100% ulaganja

Potpore MSP na područjima naseljenim nacionalnim manjinama 2022.godine

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je 20.07. 2022. godine otvoreni javni poziv za razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na slabije razvijenim područjima RH.

Iznos i intenzitet potpore

Bespovratne potpore u okviru ovog poziva iznose od najmanje 50.000 do najviše 100.000 kuna po jednom korisniku, za 100% prihvatljivih troškova projekta. Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Otvorenog javnog poziva je 10.000.000,00 kuna.

Na natječaj se mogu javiti mikro, mali i srednji poduzetnici (d.o.o., j.d.o.o., obrti i zadruge) kojima je sjedište na području općina i gradova propisanih za ovaj natječaj, koji su u vlasništvu (više oe 50%) ili zapošljavaju osobe pripadnike nacionalnih manjina.

Kontaktirajte nas za više informacija i pomoć u izradi projektnog prijedloga.

Prihvatljivi troškovi

Prihvatljivi su troškovi nastali od 1.1. 2022.godine ili troškovi koji će tek nastati, i to: P

  • ulaganje u unapređenje proizvodnje
  • ulaganje u razvoj novih proizvoda/usluga
  • prilagodbu, uređenje i poboljšanje poslovnog i proizvodnog prostora
  • marketinške aktivnosti i ulaganja za izlazak na nova tržišta
  • edukaciju i stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika

Prihvatljivi korisnici – Tko se može prijaviti za potporu?

Na natječaj se mogu prijaviti obrti, poduzeća i zadruge na nerazvijenim područjima koji su u vlasništvu (više oe 50%) ili zapošljavaju osobe pripadnike nacionalnih manjina. Popis područja na kojima se mogu ostvariti bespovratne potpore putem ovog Natječaja pogledajte ovdje.

Prijave se zaprimaju od 25.07. do 25.08. 2022. godine.

Prijavitelji moraju biti registrirani najmanje godinu dana prije objave Otvorenog javnog poziva te imati   barem jednog zaposlenog u prošloj godini. Isključena je djelatnost poljoprivrede ( NKD 2007, iz Područja A – Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo). Za ove djelatnosti Ministarstvo poljoprivrede objavilo je odgovarajući poziv koji možete provjeriti ovdje

gears-384744_640

Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je gospodarskim subjektima registriranim na područjima jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti i s udjelom više od 5% u stanovništvu pripadnika nacionalnih manjina prema Popisu stanovništva iz 2011. godine.

Ciljevi Poziva

Ciljevi ovog Otvorenog javnog poziva su: rast i razvoj poduzetništva, tehnološko unapređenje i jačanje konkurentnosti i uravnotežen regionalni razvoj.

Rokovi

Prijave se zaprimaju  od 25.07. do 25.08. 2022. godine.