15.000 eura bespovratno za male poljoprivrednike

Mjera 6 Tip operacije 6.3.1. Novi natječaj

Objavljen je novi natječaj LAG  Mareta za bespovratne potpore malim poljoprivrednim gospodarstvima – tip operacije 1.1.1. , (Mjera 6.3. Tip operacije 6.3.1.  Programa ruralnog razvoja RH). Predmet Natječaja je dodjela potpora u iznosu od 15.000 eura bespovratno malim poljoprivrednim gospodarstvima s područja LAG-a, za kupnju mehanizacije i opreme, podizanje novih trajnih nasada i druga ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju i preradu. Natječaj je otvoren do 30.lipnja 2022.godine.

Kontaktirajte nas za više informacija i pomoć u pripremi projekta

Više o natječaju u nastavku

Tko se može prijaviti na natječaj?

Prihvatljivi prijavitelji su mala poljoprivredna gospodarstva ekonomske veličine od 2.000  do 7.999 eura, s područja LAG obuhvata što uključuje svih 44 naselja na području Općina Kali, Kukljica, Preko, Privlaka i Sali te Gradova Nin i Zadar.  Projekti se također moraju provoditi na navedenim područjima.

U slučaju da više projekata ostvaruje isti broj bodova prednost imaju ranije predani projekti. Kontaktirajte nasza više informacija i pripremite uz našu pomoć svoj projekt kvalitetno i na vrijeme. Troškovi konzultantskih usluga prihvatljivi su projektni troškovi i mogu se uračunati u iznos potpore.

Pogledajte i druge otvorene LAG Natječaje.

Iznos bespovratne potpore

 • Iznos potpore: Putem natječaja za mjeru 6.3.1. dodjeljuju se potpore u iznosu od  15.000 eura bespovratno po jednom projektu.
 • Intenzitet potpore:  100% prihvatljivih troškova projekta.

Prihvatljive aktivnosti: Što se može financirati iz potpore?

 • kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala
 • kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade poljoprivrednih proizvoda
 • kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta
 • kupnju poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme
 • podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada
 • uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje
 • građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda
 • stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda  osim proizvoda ribarstva
 • operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva, uključujući troškove konzultanta 

Rokovi

Rokovi: Krajnji rok za podnošenje prijava na natječaj za male poljoprivrednike za Mjeru 6.3.1. je je 30.06. .2022.godine.