Na portalu e-Savjetovanja objavljen je Nacrt natječaja za provedbu Podmjere 4.3. „Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano uz razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva“, tip operacije 4.3.1 „Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Svrha Natječaja je povećanje poljoprivrednih površina koje se mogu navodnjavati, prvenstveno radi smanjenja negativnog učinka suša, osiguranja stabilnosti poljoprivredne proizvodnje i povećanja konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje. Savjetovanje je otvoreno do 29. prosinca 2021. godine, a Nacrt natječaja možete pronaći ovdje.

Uskoro objava više natječaja iz Programa ruralnog razvoja

Trenutno je u tijeku e-javno savjetovanje za više natječaja iz Programa ruralnog razvoja među kojima i još tri natječaja iz Mjere 4. kao i natječaj za Mjeru 8.6.2. Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva, Po zatvaranju savjetovanja očekuje objava natječaja i otvaranje roka za prijave, prema ažuriranom Planu objave natječaja do kraja godine očekuje se objava više natječaja iz a koji je također nacrt objavljen na portalu e-javnog savjetovanja.