Mjera 8 TO 8.6.2. Bespovratna sredstva za predindustrijsku obradu drva

Natječaj za Mjeru 8.6.2. objavljen na e-javnom savjetovanju

Nacrt Natječaja za provedbu Podmjere 8.6 Potpora za ulaganja u šumarske tehnologije i preradu, mobilizaciju i marketing šumskih proizvoda, tip operacije 8.6.2 »Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva objavljen je na portalu e-javno savjetovanje. Do 23.12.2021 svi zainteresirani mogu se uključiti u kreiranje natječaja svojim prijedlozima, primjedbama i komentarima, a objava natječaja očekuje se krajem siječnja 2022.godine.

Aktualno: 30.12. 2021. Objavljen natječaj za Mjeru 8.6.2.

Bespovratne potpore do milijun eura po projektu

Putem novog Natječaja za Mjeru 8.6.2. dodjeljivat će se bespovratne potpore u iznosu od 10 tisuća do 1 milijun eura po jednom projektu, a ukupan raspoloživi iznos za natječaj je 147.000.000,00 kuna.

Prihvatljiva su ulaganja u objekte, opremu, strojeve i alate za predindustrijsku obradu drva (drvo za ogrijev, peleti i briketi, montažne kuće i njihovi elementi od drva, građevna stolarija i elementi, vrata, prozori, šindra, šperploče, furniri, laminirano drvo, parketi, MDF, iverica, ambalaža od drva, pluto, košarački i pletarski predmeti i drugo).

Uskoro objava natječaja

Trenutno je na e-javnom savjetovanju objavljeno više nacrta natječaja za Mjere programa ruralnog razvoja, među kojima i tri nova natječaja za Mjeru 4, a u ovom mjesecu provedeno je i savjetovanje za natječaj iz iste mjere, za TO 4.1.1. Sektor sjemenske i rasadničarske proizvodnje.

Za tip operacije 8.6.2. javno savjetovanje otvoreno je do 23.prosinca 2021.godine a objava izvješća predviđena je za 24.siječja 2022.godine, nakon čega se očekuje i objava natječaja te otvaranje roka za prijave projekata.

Planirate li se prijaviti na natječaj kontaktirajte nas za više informacija i pripremite svoj projekt uz našu pomoć kvalitetno i na vrijeme.