Novi Natječaj za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda

Bespovratne potpore za vinogradare

Natječaj je zatvoren.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je danas natječaj za bespovratne potpore za vinogradare, za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda, iz Vinske omotnice – Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2019. – 2023.

Predmet natječaja je dodjela bespovratnih potpora iz Vinske omotnice za razdoblje od 2019. do 2023. godine, a sukladno uvjetima iz Pravilnika za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda.

Korisnici bespovratne potpore putem mjere Restrukturiranje i konverzija vinograda su:

  • vinogradari – fizičke ili pravne osobe čije se gospodarstvo nalazi na području Republike Hrvatske i koji posjeduju površinu zasađenu vinovom lozom gdje se proizvodi tog područja upotrebljavaju za komercijalnu proizvodnju vinskih proizvoda, a površine vinograda su upisane u Vinogradarski registar.

Kontaktirajte nas za više informacija i pomoć u pripremi projekta za bespovratne potpore.

Dozvoljeni troškovi unutar Natječaja za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda su:

Restrukturiranje vinograda bespovratne potpore
Vinograd
  • ulaganja vezana uz zamjenu sorte/sorata i/ili premještanje vinograda i
  • ulaganja prihvatljiva u okviru poboljšanja vinogradarskih tehnika upravljanja vinogradom.
    Najviši iznos ukupno prihvatljivih troškova po projektu iznosi 1.000.000,00 EUR.

Broj projekata odobrenih pojedinom korisniku Natječaja za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda u istoj godini nije ograničen, međutim u okviru jedne financijske godine ne može se istom korisniku odobriti potpora u iznosu većem od 750.000 EUR uključujući i nadoknadu gubitka dohotka.

Korisnici u okviru Natječaja za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda mogu ostvariti i naknadu za gubitak dohotka (u obliku financijske naknade ili prava na koegzistenciju, odnosno istovremeno postojanje starih i novih vinograda.

Rok za podnošenje prijava za bespovratne potpore na Natječaj za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda je do 7. svibnja 2021. godine. Kontaktirajte nas za više informacija i pomoć u pripremi projekta za bespovratne potpore.