15.000 eura bespovratne potpore za male poljoprivrednike s područja LAG Bilogora-Papuk

Natječaj je zatvoren

LAG Bilogora-Papuk objavio je natječaj sukladan Podmjeri 6.3. TO 6.3.1.  Programa ruralnog razvoja RH za mala poljoprivredna gospodarstva s područja LAG-a. Putem ovog  natječaja dodjeljuju se bespovratne potpore u iznosu od 15.000 eura po jednom projektu (113.265,00 kuna) za 100% prihvatljivih troškova projekta. Ukupan raspoloživi iznos je 679.590,00 kuna.

Prihvatljivi korisnici – Tko se može prijaviti na natječaj?

Na natječaj za 15.000 eura bespovratne potpore mogu se prijaviti mala poljoprivredna gospodarstva (OPG, SOPG, obrti, poduzeća, zadruge)  ekonomske veličine od 2.000  do 7.999 eura, s područja obuhvata LAG Bilogora-Papuk, i to:

 • općine:  Sirač, Đulovac, Dežanovac i Končanica
 • gradovi Grubišno Polje i Daruvar

Projekti se također moraju provoditi na navedenim područjima.

Projekti se rangiraju po bodovima a ako više projekata ima jednak broj bodova prednost na rang listi imaju projekti koji su ranije predani. Kontaktirajte nas za više informacija i pripremite projekt kvalitetno i na vrijeme.

Pogledajte i druge otvorene LAG Natječaje.

Što se može financirati iz potpore? 

Kontaktirajte nasza više informacija i pomoć u pripremi projekta.

 • kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala
 • kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade poljoprivrednih proizvoda
 • kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta
 • kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme
 • podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada
 • uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje
 • građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda
 • stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda  osim proizvoda ribarstva
 • operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva, uključujući troškove konzultanta.

Rokovi: 

Krajnji rok za podnošenje prijava je do 29.12.2020. godine  Kontaktirajte nas za više informacija i pomoć u izradi projekta.

Natječaj za tip operacija 6.3.1.  ove godine neće se raspisivati na nacionalnoj razini  te su LAG natječaji jedina prilika za iskorištavanje ove atraktivne potpore.

Mjera 6.3.1 za bespovratne potpore od 15.000 eura malim poljoprivrednicima, najpopularnija je  mjera Programa ruralnog razvoja na koju se do sada javio najveći broj kandidata. Natječaj za mala poljoprivredna gospodarstva iz Podmjere 6.3. ove godine neće se raspisivati na nacionalnoj razini, te su LAG natječaji jedina prilika za ovu potporu.