15.000 eura bespovratne potpore za male poljoprivrednike s područja LAG Zagorje-Sutla

Natječaj je zatvoren.

Objavljen je Natječaj sukladan Podmjeri 6.3. TO 6.3.1.  Programa ruralnog razvoja RH  za mala poljoprivredna gospodarstva s područja LAG Zagorje-Sutla. Putem ovog  natječaja dodjeljuju se bespovratne potpore u iznosu od 15.000 eura po jednom projektu (113.265,00 kuna) za 100% prihvatljivih troškova projekta. Ukupan raspoloživi iznos je 2.265.300,00 kuna.

Prihvatljivi korisnici – Tko se može prijaviti na natječaj?

Na natječaj za 15.000 eura bespovratne potpore mogu se prijaviti mala poljoprivredna gospodarstva (OPG, SOPG, obrti, poduzeća, zadruge) upisani u Upisnik poljoprivrednika, a čija je ekonomska veličina od 2.000  do 7.999 eura. Mogu se prijaviti samo gospodarstva koja imaju sjedište na području LAG-a i to:

Općine: Hum na Sutli, Desinić, Zagorska Sela, Kumrovec, Tuhelj, Kraljevec na Sutli, Krapinske Toplice i Sveti Križ Začretje
Gradovi: Zabok, Pregrada i Klanjec

Projekti se također moraju provoditi na navedenim područjima.

Projekti se rangiraju po bodovima a ako više projekata ima jednak broj bodova prednost na rang listi imaju projekti koji su ranije predani. Kontaktirajte nas za više informacija i pripremite projekt kvalitetno i na vrijeme.

Pogledajte i druge otvorene LAG Natječaje.

Što se može financirati iz potpore? 

Kontaktirajte nasza više informacija i pomoć u pripremi projekta.

  • kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala
  • kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade poljoprivrednih proizvoda
  • kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta
  • kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme
  • podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada
  • uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje
  • građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda
  • stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda  osim proizvoda ribarstva
  • operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva, uključujući troškove konzultanta.

Rokovi: 

Krajnji rok za podnošenje prijava je do 21.12.2020. godine  Kontaktirajte nas za više informacija i pomoć u izradi projekta.

Natječaj za tip operacije 6.3.1.  ove godine neće se raspisivati na nacionalnoj razini  te su LAG natječaji jedina prilika za iskorištavanje ove atraktivne potpore.

Mjera 6.3.1 za bespovratne potpore od 15.000 eura malim poljoprivrednicima, najpopularnija je  mjera Programa ruralnog razvoja na koju se do sada javio najveći broj kandidata. Natječaj za mala poljoprivredna gospodarstva iz Podmjere 6.3. ove godine neće se raspisivati na nacionalnoj razini, te su LAG natječaji jedina prilika za ovu potporu.