Izniman interes za prijavu projekata

Ministarstvo poljoprivrede provodi prikupljanje projektnih prijedloga za financiranje u poljoprivredi, ruralnom razvoju, šumarstvu i ribarstvu, u cilju kvalitetne pripreme programskih dokumenata, strategija i planova, s posebnim naglaskom na programiranje prijelaznog i slijedećeg programskog razdoblja. Kako je istakla ministrica poljoprivrede Marija Vučković, na ovaj način želi se saznati kakvim poduzetničkim inicijativama raspolažemo te pronaći načine kako ih podržati.

Inicijalni rok za prijavu u bazu EU projekata, 30. rujna 2020.godine, produljen je do 14.listopada 2020.godine.

Produljenje roka uslijedilo je radi velikog interesa potencijalnih prijavitelja; do sada je prijavljeno 1.998 projekata vrijednih više od 3,35 milijardi eura, od kojih se najveći broj odnosi na poljoprivredu, ruralni razvoj i javnu infrastrukturu.

S ciljem participativnog pristupa i suradnje sa svim dionicima iz svog područja rada Ministarstvo poljoprivrede želi podržati što veći broj kvalitetnih poduzetničkih inicijativa, kao i inicijativa usmjerenih unaprijeđenu infrastrukture u ruralnom području te poziva na nastavak unosa projektnih prijedloga koji se obavlja putem  Google obrasca.