Bespovratne potpore za za male poljoprivrednike s područja LAG-a

Natječaj je zatvoren.

LAG Međimurski doli i bregi objavio je novi LAG natječaj za bespovratna sredstva za mala poljoprivredna gospodarstva sukladan Podmjeri 6.3. TO 6.3.1.  Programa ruralnog razvoja RH. Bespovratna potpora koja se može ostvariti iznosi 113.265,00 po jednom projektu, za 100% prihvatljivih troškova projekta. Ukupan iznos raspoloživih sredstava za ovaj natječaj je 1.908.642,00 kuna.

Na natječaj se mogu prijaviti poljoprivredna gospodarstva ekonomske veličine od 2.000  do 7.999 eura, s područja LAG obuhvata i to: grad Mursko Središće te općine Belica, Domašinec, Gornji Mihaljevec, Mala Subotica Nedelišće, Podturen, Pribislavec, Selnica, Strahoninec, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Martin na Muri, Šenkovec i Štrigova.

Projekti se također moraju provoditi na područjima navedenih općina/gradova.  Za područja drugih gradova/općina trenutno su za istu mjeru otvoreni natječaji LAG-ova.  

Natječaj za podmjeru 6.3. ove godine neće se raspisivati na nacionalnoj razini  te su LAG natječaji jedina prilika za iskorištavanje ove atraktivne potpore.

Pogledajte i druge LAG Natječaje.

Prihvatljive aktivnosti i troškovi:

Kontaktirajte nasza više informacija i pomoć u izradi projektnog prijedloga.

  • kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala
  • kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda iz priloga 2. ovog Natječaja osim proizvoda ribarstva
  • kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta
  • kupnju poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme
  • podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada
  • uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje
  • građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda
  • stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda iz Priloga 2. ovog Natječaja osim proizvoda ribarstva
  • operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva.

Rok za podnošenje prijava: Prijave se mogu podnositi od 23.10.2020. – 25.11.2020. godine.  Kontaktirajte nasza više informacija i pomoć u izradi projekta.

Podmjera 6.3. najpopularnija je podmjera Programa ruralnog razvoja na koju se do sada javio najveći broj kandidata. Zbog iskorištenost sredstava natječaji za ovu podmjeru ove godine neće se raspisivati na nacionalnoj razini, te su LAG natječaji jedina prilika za iskorištavanje ove atraktivne potpore.