Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja pozivaju na radni ručak s ministrom

Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju osmislili su manifestaciju “Naše, domaće, sada i ubuduće” kroz koju će se promovirati hrvatski poljoprivredni proizvodi te istovremeno informirati zainteresiranu javnost o novostima u Programu ruralnog razvoja.

U sklopu ove manifestacije planirani su susreti i radionice  na kojima će poljoprivredni  proizvođači moći prezentirati svoje proizvode a pozvani su svi zainteresirani. Manifestacija započinje 5. ožujka 2018. godine, a susreti  će se održavati u 21 hrvatskoj županiji.

Osim prilike za prezentaciju poljoprivrednih proizvoda, svim poljoprivrednicima, potencijalnim prijaviteljima za bespovratna sredstva iz europskih fondova ova je manifestacija ujedno prilika za informiranje o  aktualnim mjerama Programa ruralnog razvoja te apliciranju za iskorištavanje sredstava iz istog, kao i novosti u Zakonu o poljoprivrednom zemljištu.

Prva u nizu radionica održat će se 5. ožujka 2018. u  Pitomači.  Na radnom ručku s ministrom poljoprivrede u sklopu ove radionice s predstavit će se proizvodi s oznakama Hrvatske poljoprivredne agencije: meso, mlijeko i jaja s hrvatskih farmi, med s hrvatskih pčelinjaka te brašno i kruh s hrvatskih polja, kao i hrvatski autohtoni proizvodi zaštićeni oznakom izvornosti u EU.

Duga  radionica u sklopu manifestacije zakazana je za  9. ožujka 2018. s početkom u 10 sati, u Toplicama Sveti Martin,  Sveti Martin na Muri.