650 milijuna kuna bespovratnih sredstava za nerazvrstane ceste u 20 županija

Potpisivanje ugovora za 213 projekata rekonstrukciju  postojećih nerazvrstanih cesta (operacija 7.2.2. Programa ruralnog razvoja) bit će održano  08. veljače 2018. godine u  Kongresnoj  dvorani Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Potpisivanju ugovora između korisnika Mjere 7. Podmjere 7.2. – predstavnicima jedinica lokalne samouprave te  ravnateljice Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilde Copić prisustvovat će i Ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić.

Riječ je o projektima  gradnje novih, odnosno rekonstrukciji postojećih nerazvrstanih cesta u naseljima s najviše 5.000 stanovnika. Intenzitet javne potpore iz mjere 7.2. po jednom projektu iznosi do 100% ukupnih prihvatljivih troškova.

Za mjeru 7.2.2. ugovoreno je 213 projekata, a ukupna vrijednost dodijeljene potpore iznosi 647.547.766,84 milijuna kuna, koja odlaze u 20 županija.

Zbog iznimnog interesa korisnika i velikog broja zaprimljenih kvalitetnih projekata u okviru ove operacije donesena je odluka o povećanju raspoloživih sredstava za prijave pristigle na 1. natječaj. Navedenom odlukom povećala su se raspoloživa sredstva potpore sa 173 milijuna kuna na 696 milijuna kuna čime je čitav niz visokokvalitetnih projekata dobio mogućnost za financiranje navodi se u obavijesti Ministarstva poljoprivrede o rezultatima Mjere  7.2.