Najava novog natječaja iz e-impulsa

Novi natječaj iz programa e-impuls, u okviru kojega će poduzetnicima biti stavljeno na raspolaganje čak 50 milijuna kuna, bit će objavljen za 14 dana. Najavio je to ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat na susretu s istarskim poduzetnicima u srijedu 24. kolovoza. Radi se o natječaju iz podprograma e-impulsa za ciljne skupine; i to za žene poduzetnice, startupove, mlade poduzetnike, hrvatske branitelje i ostale ciljne skupine.

Inače, u prethodnom predstavljanju e-impulsa u svibnju ove godine predstavljeni su i ovi programi i natječaji,  te je tada najavljeno: do 100.000 kuna 100%-tne potpore po projektu, za poduzetništvo ciljnih skupina (mladi, početnici i  osobe s invaliditetom) te maksimalnih 200.000,00 kuna po projektu za poticanje startupova, dok je za projekte hrvatskih branitelja najavljeno do 500.000,00 kuna 85%-tne potpore. Za projekte žena poduzetnica najavljene su u svibanjskom predstavljanju bespovratne potpore od 45 do 75%,  do iznosa od maksimalnih 400.000 kuna po projektu.

Osim ovih novih najava, od prvog rujna zaprimaju se prijave za već objavljene natječaje Stipendiranje obrtničkih zanimanja i Naukovanje za obrtnička zanimanja,  također iz programa e-impuls.

Za poduzetnike je trenutno  iz e-impulsa otvoren natječaj za ulaganja u sektoru proizvodnje i proizvodnih usluga, u okviru kojega se može ostvariti do 300.000,00 kuna bespovratne potpore po projektu.

Ovogodišnji e-impuls  (prethodnih godina provođen pod nazivom Poduzetnički impuls) ujedno je i posljednji javni poziv ovog tipa, kako je to pojašnjeno u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, na sastanku u srpnju ove godine. Podzetnicima će, naravno, sredstva za projekte iz EU fondova i dalje biti dostupna, putem drugih tipova natječaja.

S istarskim poduzetnicima susreli su se ministar poduzetništva i obrta Darka Horvat i ministar turizma Antona Kliman, te je na susretu istaknuto kako je hrvatskim poduzetnicima  ove godine na raspolaganju više od tri milijarde kuna iz ESI fondova. Osim bespovratnih potpora za projekte poduzetnicima će biti na raspolaganju i posebni kreditni aranžmani  putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo uz državnu potporu.