Otvoren javni poziv za „Naukovanje za obrtnička zanimanja“

Status: Zatvoren

Novi Javni poziv objavljen 31.7. 2017. godine. Detalji na poveznici

Predmet ovog Otvorenog javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Ministarstva poduzetništva i obrta za projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“.

Pogledajte i druge otvorene natječaje iz e-impulsa 2016:

Stipendiranje za obrtnička zanimanja

Početna ulaganja povezana s osnivanjem nove poslovne jedinice ili proširenjem kapaciteta postojeće poslovne jedinice u sektorima proizvodnje i proizvodnih usluga – 30.000,00 do 300.000,00 kuna za mikro, male i srednje poudzetnike

Ovaj  javni poziv namijenjen je fizičkim i pravnim osobama koji obavljaju gospodarsku djelatnost a padaju u rang mikro, malih i srednjih poduzeća sukladno Preporuci Europske komisije 2003/361/EC od 6. svibnja 2003.godine. Prijavitelji moraju biti  isključivo obrti, trgovačka društva, zadruge i ustanove) koja izvode praktičnu nastavu i vježbe naukovanja za učenike koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“ broj 42/08) koji udovoljavaju ostalim uvjetima Javnog poziva. 

Deficitarna zanimanja u ovom pozivu su: autolakirer, autolimar, automehatroničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, fasader, galanterist, instalater grijanja i klimatizacije, instalater kućnih instalacija, konobar, krojač, krovopokrivač, kuhar, mesar, pekar, plinoinstalater, slastičar, stolar, tesar i vodoinstalater.

Prijave se zaprimaju isključivo od 01.09.2016. godine.Otvoreni javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 11.11.2016. godine.

Grants