Otvoren natječaj za nabavu strojeva i opreme za proizvodnju i preradu drva

Status: Zatvoren

Agencija za plaćanja u poljoprivredi raspisala je 21. lipnja 2016. godine  natječaj iz podmjere 8.6.  tip operacije 8.6.2. „Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva.  Potporu za nabavu strojeva i opreme mogu ostvariti obrti, mikro, mala i srednja poduzeća registrirana za djelatnosti prerade drva. Visina potpore kreće se od 10.000  € do 1 milijun €, u intenzitetu od 50%.

Tko može konkurirati za bespovratna sredstva? 

  • Obrti, mikro, mala i srednja poduzeća registrirana za djelatnosti prerade drva (NKD2007.: područje C, odjeljak 16. Proizvodnja drva i proizvoda od drva i pluta, osim namještaja – proizvodnja proizvoda od slame i pleterskih proizvoda)

Prihvatljivi troškovi

  • Kupnja novih i rabljenih strojeva, alata, uređaja i opreme za predindustrijsku preradu drva (blanjalice, pile); za proizvodnju peleta i briketa; instalacija i/ili kupnja informacijsko-komunikacijskih tehnologija u postupcima pridobivanja drva i predindustrijske prerade drva; izgradnja objekata i kupnja nove i rabljene opreme za sušenje, parenje, skladištenje i zaštitu proizvoda od drva (sušare, parionice, silosi, skladišta za drvnu sječku, utovarivači, atomizeri itd.)
  • opći troškovi (uključujući i trošak konzultanta za usluge  izrade projektne  prijave

”  Natječaj je usmjeren modernizaciji u predindustrijskoj preradi drva s ciljem povećanja konkurentnosti i zaustavljanje trenda smanjenja broja zaposlenih u ovoj djelatnosti. Uz modernizaciju tehnologije, alata i opreme operacija je usmjerena uvođenju kompjutorskih (ICT) tehnologija u primarnu preradu drva.”

Visina i intenzitet potpore

 Visina potpore može iznositi od 10.000 – 1.000.000 €.

Intenzitet javne potpore po projektu iznosi do 50% ukupnih prihvatljivih troškova

Način isplate

–  predujam do 50 %  ukupno odobrenih sredstava odmah po izdavanju Odluke o dodjeli sredstava

– ostatak 50% ukupno odobrenih sredstava nakon završetka projektnih aktivnosti

Rok za prijavu

Zahtjevi se mogu predati do 15. studenoga 2016.

Kontaktirajte nas i  provjerite sve mogućnosti financiranja Vašeg poslovanja putem bespovratnih potpora. Oblikujte svoj projekt uz profesionalnu pomoć našeg tima i na vrijeme pripremite kvalitetnu projektnu dokumentaciju.

Podsjećamo Vas i na ostale trenutno otvorene natječaje iz mjere 08 Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma: 

8.6.1. Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima

8.6.2. Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi

8.6.3. “Marketing drvnih i nedrvnih šumskih proizvoda”

8.5.2.  Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture