„Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći“

Status: otvoren od 21.7.2016. do 23.8.2016.

Fond: Fond europske pomoći za najpotrebitije

Operativni program: Operativni program za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020 iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije

Tip natječaja: Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)

Status: otvoren od 21.7.2016. do 23.8.2016.

Nadležno tijelo: Ministarstvo socijalne politike i mladih

Područje: socijalna uključenost

Prijavitelji: neprofitne organizacije, organizacije civilnog društva

Sažetak: Ministarstvo socijalne politike i mladih 21.  srpnja 2016. godine objavilo je otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći“, koji se financira u okviru Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020, iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

Cilj poziva na dostavu projektnih prijedloga je ublažavanje najgorih oblika siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći najpotrebitijim osobama i to hrane i/ili osnovne materijalne pomoći.Ukupna vrijednost Poziva je 34.476.000,00 HRK.

Ciljne skupine Poziva su samci i obitelji koji žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva i definirani su kao najpotrebitiji prema kriterijima partnerske organizacije  za  primanje hrane i/ili osnovne materijalne pomoći.

Prihvatljivi prijavitelji su neprofitne pravne osobe kojima je nadležni ured izdao rješenje kojim se odobrava stalno prikupljanje i pružanje humanitarne  pomoći.

Info radionica za potencijalne prijavitelje bit će organizirana u tjednu od 25. – 29. srpnja 2016. Za sve informacije, kao i način prijave potrebno je redovno pratiti relevatne web-stranice za fondove, kao i mrežne stranice Ministarstva socijalne politike i mladih kao Posredničkog tijela.

Preneseno sa: Strukturni fondovi.hr