LAG Vinodol natječaj za Mjeru 6 TO 6.3.1.

15.000 bespovratno za mala poljoprivredna gospodarstva Mjera 6.3.1.

LAG Vinodol objavio je 13.12.2021.godine novi natječaj za Mjeru 1.1.3. LRS, sukladnu Mjeri 6 Tip operacije 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava. Putem ovog natječaja dodjeljivat će se potpore u iznosu od 15.000 eura bespovratno za projekte malih poljoprivrednika s područja LAG-a.

Natječaj je otvoren od 03.01.2022. do 04.02.2022.godine. Projekti se rangiraju po broju bodova, sukladno kriterijima odabira, a u slučaju da više projekata ima isti broj bodova prednost ostvaruju ranije predani projekti.

Ukoliko više projekata ostvaruje isti broj bodova prednost imaju ranije predani projekti.  Kontaktirajte nas za više informacija i pripremite uz našu pomoć svoj projekt kvalitetno i na vrijeme. Troškovi konzultantskih usluga prihvatljivi su projektni troškovi i mogu se uračunati u iznos potpore.

Za razliku od novog nacionalnog natječaja, na LAG natječaju dopušteno je kupovati rabljene ili traktore (do 10 godina starosti) i novu drugu opremu za poljoprivrednu proizvodnju i preradu. Također, dopuštena su i ulaganja u preradu, a korisnici biraju jednu ili više od dopuštenih aktivnosti te nema obveznih ulaganja u povećanje, OIE i digitalnu opremu, kao što je to na nacionalnom natječaju.

Restrukturiranje vinograda bespovratne potpore
Vinograd

Na natječaj se mogu prijaviti mala poljoprivredna gospodarstva, ekonomske veličine od 2.000 do 7.999,99 eura, sa sjedištem na području LAG-a i to: Općine: Čavle, Kostrena, Vinodolska općina te gradovi: Bakar, Crikvenica, Kraljevica, Novi Vinodolski. Projekti se također moraju provoditi na navedenim područjima.

Područje LAG Vinodol čine: Općine: Čavle, Kostrena, Vinodolska općina te gradovi: Bakar, Crikvenica, Kraljevica, Novi Vinodolski.

Natječaj je otvoren od 03.01.2022. do 04.02.2022.godine Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije i konzultantske usluge za pripremu, prijavu i provedbu projekta  kontaktirajte nas i pripremite svoj projekt kvalitetno i na vrijeme.