Nove mjere pomoći poljoprivrednicima za ublažavanje COVID-19 krize

Novi HAMAG BICRO zajam za obrtna sredstva za poljoprivrednike može se  realizirati u rasponu 1.000 – 25.000 eura, uz niže kamatne i ,  duži poček a prijave započinju već ovaj tjedan.

Dana 7.travnja 2020.godine Ministarstvo poljoprivrede objavilo je uvođenje nove kreditne linije za za poljoprivrednike. Riječ je o programu kredita za obrtna sredstva okoji će provoditi HAMAG-BICRO.

Uvođenje “kriznih” kredita za obrtna sredstva još je jedna od mjera pomoći sektoru poljoprivrede i šumarstva za ublažavanje posljedica pandemije COVID-19. Više

Mjera je namijenjena poljoprivrednicima koji imaju poteškoće s likvidnošću, a cilj je pružiti im podršku da se pripreme za sjetvu i organiziraju proizvodnju u ovoj godini. Pogodnosti kredita su niže kamatne stope,  duži poček i mogućnost podmirenja računa nastalih do 3 mjeseca prije zaprimanja zahtjeva za zajam, uz značajno manje dokumentacije i pojednostavljeni poslovni plan. Cilj je skraćivanje vrijeme obrade i brže rješavanje zahtjeva za kredite.

Novi HAMAG BICRO zajam za obrtna sredstva za poljoprivrednike može se  realizirati u rasponu 1.000 – 25.000 eura, a sredstva se osiguravaju iz Programa ruralnog razvoja u sklopu Mjere Financijski instrumenti ukupne vrijednosti 130 milijuna kuna.

Prijave će početi ovoga tjedna, a s obzirom na situaciju u kojoj je kretanje svima ograničeno, prijava se može podnijeti i online putem.