Novi natječaj za vinare u najavi

Uz trenutno otvoreni natječaj Promidžba vina na tržištima trećih zemalja, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju najavila je za kraj veljače novi natječaj  za bespovratna sredstva iz Vinske omotnice, za mjeru Ulaganja u vinarije i marketing vina.

Za bespovratna sredstva u okviru ove mjere projekte mogu prijaviti poduzeća u sektoru vina (vinarije – fizičke ili pravne osobe upisane u Vinogradarski registar) koja se bave proizvodnjom ili prodajom proizvoda iz dijela II. Priloga VII. Uredbe (EU) 1308/2013, organizacije proizvođača vina, udruženja dvaju ili više proizvođača ili sektorske organizacije.

Kontaktirajte nas za više informacija i pomoć pri izradi projekta.

Maksimalni iznos potpore po projektu je 1.500.000 eura za mikro, mala i srednja poduzeća, do 750.000 eura za velika poduzeća s manje od 750 zaposlenih, dok velika poduzeća s više od 750 zaposlenih mogu ostvariti 550.000 eura bespovratnih sredstava.

Intenzitet bespovratne potpore iznosi do 50% od ukupno prihvatljivih troškova, ovisno o veličini podnositelja.

Neke od prihvatljivih aktivnosti i troškova su: troškovi izgradnje/rekonstrukcije, poboljšanja nepokretne imovine, kupnja novih strojeva i opreme, troškovi kupnje patenata, licencija i autorskih prava te registracija zajedničkih žigova te povezani opći troškovi.

Novi natječaj za mjeru Ulaganja u vinarije i marketing vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2019.-2023.   – VInske omotnice, najavljen je za kraj  veljače 2020. godine.