Natječaji iz mjere 4 Programa ruralnog razvoja najavljeni za studeni 2019.

Izmijenjenim planom objave natječaja iz Programa ruralnog razvoja čak pet natječaja iz Mjere 4 najavljeno je za mjesec studeni 2019.godine i to:

  • Tip operacije 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava (tovno govedarstvo)
  • 4.1.2. Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnoja u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš (vezani natječaj sa TOP 4.1.1)
  • 4.1.3. Korištenje obnovljivih izvora energije (na poljoprivrednim gospodarstvima
  • 4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima (prerada poljoprivrednih proizvoda)
  • 4.2.2. Korištenje obnovljivih izvora energije (za prerađivače poljoprivrednih proizvoda)  

Provjerite novi Plan natječaja Programa ruralnog razvoja za 2019.g.

Na portalu e-savjetovanja objavljeni su nacrti tri  natječaja za provedbu Podmjere 4.1. i to:  „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ i to:

Nacrt natječaja za provedbu tipa operacije 4.1.1 „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ – tovno govedarstvo,

Nacrt natječaja za provedbu tipa operacije 4.1.2. „Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš“

Nacrt natječaja za provedbu tipa operacije 4.1.3. „Korištenje obnovljivih izvora energije“

Savjetovanje s javnošću otvoreno je do 11. studenoga 2019. godine, a nacrte natječaja možete pronaći ovdje.  Objava svih natječaja iz Programa ruralnog razvoja na portalu e-savjetovanje novost je novog jedinstvenog Pravilnika za sve mjere ruralnog razvoja. Ovime je omogućeno svim zainteresiranima stavljanje primjedbi i prijedloga, prije same objave natječaja.