Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju danas je započela s izdavanjem odluka o rezultatu administrativne kontrole prijavljenima na Natječaj iz Mjere 5. Operacije 5.2.1. “Obnova poljoprivrednog  zemljišta i proizvodnog potencijala” otvorenog od  raspisan od 4. kolovoza 2017. do 02. siječnja 2018. godine.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom natječaju iznosi 150.000.000 kuna. Nakon zaprimanja svih zahtjeva za potporu Agencija za plaćanja formirala je rang listu na temelju traženih procijenjenih iznosa potpore te traženog broja bodova sukladno kriteriju odabira.

Raspoloživim sredstvima mogu se sufinancirati svi prijavljeni zahtjevi za potporu. Odluke o rezultatu administrativne kontrole korisnici mogu preuzeti u AGRONET-u, u kartici „ODLUKE“.

Obzirom da za sve korisnike ima dovoljno sredstava Agencija za plaćanja će po završetku obrade svakog pojedinačnog zahtjeva za potporu iz operacije 5.2.  odmah izdavati odluke o rezultatu administrativne kontrole.