Na web stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 23. prosinca 2016. objavljena je obavijest kako  je nakon završene dodatne administrativne kontrole zahtjeva za potporu u okviru prvog natječaja za operaciju 4.1.1 iz mjere 04 Programa ruralnog razvoja RH započela s izdavanjem konačnih odluka o dodjeli sredstava.

Po završetku izdavanja odluka svim korisnicima, APPRRR će konačnu rang listu s popisom korisnika  objaviti na svojoj web stranici. Podnošenje Zahtjeva za isplatu i Zahtjeva za promjenu putem AGRONET sustava bit će omogućeno  nakon što se svim korisnicima dostave konačne odluke i objavi konačna rang lista korisnika.

Ministarstvo i Agencija za plaćanje, zbog nedovoljnih vlastitih kapaciteta, ugovorili su vanjsku uslugu ocjenjivanja projekata iz operacije 4.1.1. kako bi ubrzali proces i  donijeli konačne odluke za poljoprivrednike koji su zahtjeve za EU potporu predali još u prvom natječaju iz operacije 4.1.1. prije više od godinu dana.

Oni koji su projekte predali u drugom natječaju iz operacije 4.1.1. (koji je također započet prije više od godinu dana i završio u siječnju 2016.), do kraja bi godine također trebali dobiti svoje privremene odluke, kako javlja APPRRR.