InterMedia Projekt

EU fondovi / Natječaji & projekti

HAMAG BICRO krediti i jamstva

Photo by Skitterphoto from Pexels

Kreditiranje poduzetništva i poljoprivrede putem HAMAG BICRO programa

HAMAG BICRO krediti – zajmovi i jamstva, kao dio provedbe financijskih instrumenata EU,  uz bespovratne potpore, jedan su od oblika financiranja poduzetništva u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014. – 2020 te poljoprivrednika u okviru Programa ruralnog razvoja 2014.-2020.

HAMAG BICRO krediti – najpovoljnije  kreditno  financiranja poslovanja na tržištu

Zbog kamatne stope koja je znatno niža od one na kredite komercijalnih banaka te načina utvrđivanja kreditne sposobnosti i instrumenata osiguranja, HAMAG BICRO program ESIF kredita trenutno je najtraženiji oblik kreditnog financiranja poslovanja. Još jedna pogodnost je je mogućnost odobrenja 12 mjeseci počeka.

HAMAG kreditima financiraju se financijski održivi projekti, a održivost projekta prezentira se poslovnim planom. Poslovni plan, koji se prilaže uz zahtjev za HAMAG  BICRO kredit detaljno predstavlja kako projekt tako i poduzetnika te je jedan od uporišta za procjenu odobrenja kredita.

HAMAG BICRO mikro krediti za poduzetnike mogu se odobriti na iznose do 25.000 eura, s rokom otplate do 5 godina uključujući 1 godinu počeka. Više

HAMAG BICRO program malih kredita namijenjen je kreditiranju poduzetničkih projekata u iznosu od 25.000 do 50.000 eura. Rok otplate je 10 godina, uključujući 1 godinu počeka.

Isto se odnosi na HAMAG BICRO kredite za ruralni razvoj.

Temeljem Sporazuma HAMAG BICRO sa Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije HAMAG BICRO provodi Programe ESIF Mikro i Malih zajmova te zajmova za obrtna sredstva, a temeljem Sporazuma s  Ministarstvom poljoprivrede i Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju provodi se HAMAG program Mikro i Mali zajmovi za ruralni razvoj.

Instrumenti osiguranja kredita putem HAMAG BICRO

Jamstva HAMAG-BICRO-a služe kao instrument osiguranja  dijela glavnice poduzetničkog kredita kojeg izdaju poslovne banke ili HBOR.  Jamstva su također dostupna za investicije u poduzetništvu kao i u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Poduzetnik ili poljoprivrednik koji podnosi zahtjev za kredit, a nedostaje mu instrumenata osiguranja preko kreditora dostavlja Odluku o odobrenju kredita, zahtjev za jamstvo i propisanu dokumentaciju. Nakon dostavljanja dokumentacije financijski analitičari HAMAG-BICRO-a počinju obradu zahtjeva za jamstvom.

HAMAG BICRO program jamstava za poduzetnike obuhvaća: Nacionalna jamstva, PLUS, ESIF jamstva, pojedinačna jamstva i ograničeno portfeljno jamstvo. Za poljoprivredu i ruralni razvoj namijenjena su Pojedinačna jamstva za ruralni razvoj.

HAMAG BICRO krediti za poduzetništvo te za poljoprivredu i ruralni razvoj trenutno su najpovoljniji kreditni programi za financiranje poslovanja na tržištu. Sastavni dio kreditne dokumentacije je poslovni plan, koji detaljno prezentira poduzetnika i sam projekt iz čega je, zajedno s pratećom dokumentacijom, razvidna izvedivost i financijska održivost projekta.

Kontaktirajte nas ukoliko su Vam potrebne usluge izrade poslovnog plana za HAMAG BICRO kredit

 

 

%d blogeri kao ovaj: