Mjera 4. Podmjera 4.4. Objavljen natječaj za 2023.godinu

Potpora neproizvodnim ulaganjima vezanim uz postizanje agro-okolišnih i klimatskih ciljeva

Agencija za plaćanja objavila je 7.travnja 2023.godine novi natječaj za Mjeru 4. Podmjeru 4.4. Potpora neproizvodnim ulaganjima vezanim uz postizanje agro-okolišnih i klimatskih ciljeva.

Putem natječaja dodjeljivat će se bespovratne potpore u iznosu od 400 do 100.000 eura, za 100% ulaganja.

Financiraju se projekti izgradnje novih nastambi za stoku, kupnje električnog pastira s pripadajućom opremom kupnje autohtonog pastirskog psa (tornjaka ) na području prirodne rasprostranjenosti velikih zvijeri.

Na natječaj se mogu prijaviti: Poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika u trenutku objave Natječaja, Javne ustanove i tijela, uključujući javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima i/ili drugim zaštićenim dijelovima prirode osnovane prije objave Natječaja te Udruge koje se bave zaštitom i očuvanjem materijalnih i kulturnih dobara, zaštite okoliša i prirode registrirane u prije objave Natječaja.

Prijave na natječaj se podnose od 5.svibnja do 7.kolovoza 2023.godine. Za više informacija i pomoć u pripremi projekta stojimo Vam na raspolaganju.

Natječaj za bespovratne potpore Mjera 4 Podmjera Podmjeru 4.4. Potpora neproizvodnim ulaganjima vezanim uz postizanje agro-okolišnih i klimatskih ciljeva vrijedan je ukupno 5.900.000,00 eura.