Bespovratna sredstva za poljoprivredu Mjera 4.1.1.

Natječaj je zatvoren.

LAG Strossmayer raspisala je natječaj za provedbu tipa operacije 1.1.1. sukladne Podmjeri 4.1. Tip operacije 4.1.1. Programa ruralnog razvoja.

Pogledajte sve otvorene natječaje u studenom i prosincu 2020.godine

Putem ovog natječaja poljoprivrednici mogu ostvariti bespovratna sredstva u iznosu od 5.000,00 €, do maksimalno 20.000,00 € u kunskoj protuvrijednosti, a potpora se može iskoristiti za razna ulaganja u restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava. Intenzitet potpore je 50% prihvatljivih troškova, a za mlade poljoprivrednike do 70%. Ukupna raspoloživa bespovratna sredstva u okviru ovog Natječaja iznose 1.489.100,43 kuna.

Na natječaj se mogu prijaviti poljoprivredna gospodarstva s područja LAG-a i to  

  • Općine: Semeljci, Viškovci, Satnica Đakovačka, Trnava, Drenje, Levanjska Varoš i Strizivojna
  • Grad Đakovo

Projekti se također moraju provoditi na navedenom području.

Pogledajte i druge otvorene LAG natječaje.

Pogledajte i druge LAG natječaje.

Ukoliko su Vam potrebne konzultantske usluge za LAG natječaj kontaktirajte nas  i pripremite svoj projekt na vrijeme. Trošak konzultantskih usluga u cijelosti je moguće refundirati iz potpore.

Uvjeti za prijavitelje:

  • Prijavitelji moraju ispuniti uvjet ekonomske veličine; za projekte u sektoru  voća,povrća i cvijeća najmanja prihvatljiva ekonomska veličina je 6.000 eura, a za projekte u ostalim sektorima  8.000 eura.
  • Pravne i fizičke osobe (poduzeća, obrti, zadruge, OPG-ovi) moraju biti upisani u Upisnik poljoprivrednika i RPO (Registar poreznih obveznika) najmanje 12 mjeseci prije podnošenja zahtjeva za potporu, izuzev mladih poljoprivrednika koji to mogu biti i kraće. Proizvođačke organizacije ne moraju biti upisane u Upisnik.
  • Nadalje, pravne osobe (d.o.o., j.d.o.o., zadruge)  koje se prijavljuju na natječaj moraju imati najmanje jednog zaposlenika prema satima rada tijekom cijele prošle godine.

Natječaj za bespovratne potpore je otvoren od 9.11. do 11. 12. 2020. godine,   Kontaktirajte nas za više informacija i pomoć u izradi projekta.