Natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.1 LAG Zeleni trokut

Status natječaja:  Zatvoren

LAG Zeleni trokut raspisala je natječaj za provedbu tipa operacije sukladne Podmjeri 4.1. Tip operacije 4.1.1. Programa ruralnog razvoja, koji je trenutno otvoren i na nacionalnoj razini, za područje cijele RH. više

U okviru ovog natječaja mogu se ostvariti bespovratna sredstva u iznosu od 5.000 eura do najviše 30.000 eura, a potpora se može iskoristiti za razna ulaganja u restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava. Intenzitet potpore je 50% prihvatljivih troškova, a za mlade poljoprivrednike do 70%. Ukupna raspoloživa bespovratna sredstva u okviru ovog Natječaja iznose 1.082.302,08 kuna.

Na natječaj se mogu prijaviti poljoprivredna gospodarstva s područja LAG-a i to Općine: Jasenovac te gradovi: Lipik, Novska, Pakrac, Kutina (naselje Janja Lipa)Projekti se također moraju provoditi na navedenom području.

Trenutno je otvoren i natječaj za to 4.1.1. na nacionalnoj razini, za područje cijele Republike Hrvatske. 

Pogledajte i druge LAG natječaje.

Ukoliko su Vam potrebne konzultantske usluge za LAG natječaj kontaktirajte nas  i pripremite svoj projekt na vrijeme. Trošak konzultantskih usluga u cijelosti je moguće refundirati iz potpore.

Prijavitelji moraju ispuniti uvjet ekonomske veličine; za projekte u sektoru  voća,povrća i cvijeća najmanja prihvatljiva ekonomska veličina je 6.000 eura, a za projekte u ostalim sektorima  8.000 eura.

Prijavitelji također moraju ispuniti i druge uvjete, ovisno o vrsti prijavitelja; pravne osobe (d.o.o., j.d.o.o., zadruge)  koje se prijavljuju na natječaj moraju imati najmanje jednog zaposlenika prema satima rada tijekom cijele prošle godine. Kod fizičkih osoba (OPG, obrt) nositelj poljoprivrednog gospodarstva mora biti upisan u Registar poreznih obveznika (RPO) po osnovi poljoprivrede najmanje godinu dana prije datuma podnošenja prijave projekta (izuzev mladih poljoprivrednika koji to mogu biti i kraće).

Natječaj za bespovratne potpore je otvoren od 31. siječnja do 02. ožujka 2020. godine.  Kontaktirajte nas za više informacija i pomoć u izradi projekta.