Objavljene odluke o potporama iz Programa Konkurentnost turističkog gospodarstva 2019

Ministarstvo turizma objavilo je 22. 5. 2019. odluke o odabiru projekata kojima će se dodijeliti potpore u okviru Programa Konkurentnost turističkog gospodarstva (KTG) za 2019. godinu. Putem više mjera potpore će biti dodijeljene poduzetnicima u sektoru turizma i ugostiteljstva i OPG-ovima za dopunsku djelatnost ugostiteljstva i ruralnog turizma.

Natječaj za dodjelu potpora iz Programa KTG Ministarstva turizma objavljen je 28. 1. 2019. te su svi zainteresirani, koji su ispunjavali uvjete, mogli kandidirati svoje projekte sve do 1. ožujka 2019. godine.

Putem Programa KTG MINT u ovoj godini će se sufinancirati kroz  Mjeru A1 (sve vrste iz skupine „hoteli“) 77 projekata, kroz Mjeru  A2 (kampovi i kamp odmorišta) 22 projekta a kroz Mjeru A4 (obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo – OPG) 94 projekta. 147 projekata ostvarilo je potporu iz Mjere B (razvoj posebnih oblika turizma), 27 projekata iz Mjere C (defibrilatori i IT tehnologije) te iz Mjere D (prepoznatljivost i „Hrvatski otočni proizvod“) 9 projekata.