Izdane odluke za projekte vrijedne 5.073.182,3 kuna

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je Odluke o odobrenju projekta za 10 korisnika, ukupne vrijednosti projekta od 5.073.182,37 kuna, za koje su odobrene potpore u iznosu od 3.718.662,85 kuna.

Odluke se odnose na Natječaj za iz Vinske omotnice – Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014.-2018. za mjeru Promidžba na tržištima trećih zemalja,  otvoren od 6. do 29. rujna 2017. godine.

Intenzitet potpore u ovoj mjeri iznosi do 80% ukupnih prihvatljivih troškova, a prihvatljivi prijavitelji ovog natječaja iz Vinske omotnice su proizvođači vina, udruge proizvođača vina, zadružni savezi te javna tijela utemeljena zakonom koja predstavljaju proizvođače vina, osim korisnika državnog proračuna.

Popis korisnika možete pogledati ovdje.

Cilj ove mjere Vinske omotnice joj je provođenje promidžbenih aktivnosti na tržištima trećih zemalja u cilju pronalaženja novih potrošača, povećanja prepoznatljivosti hrvatskih vina, poboljšavanja konkurentnosti hrvatskih vina sa zaštićenom oznakom izvornosti, zaštićenom oznakom zemljopisnog podrijetla i vina s oznakom sorte vinove loze, uz naglašavanje visokih standarda proizvoda iz Unije obzirom na kvalitetu, sigurnost hrane i utjecaj na okoliš.

Izvor: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju