Natječaj za Mjeru 6.3.1. LAG Središnja Istra

15.000 eura za mala poljoprivredna gospodarstva

Natječaj je zatvoren.

LAG Središnja Istra objavio je novi natječaj za Mjeru 1.1.3. LRS, – Mjera 6 Tip operacije 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava. Putem ovog natječaja dodjeljivat će se potpore u iznosu od 15.000 eura bespovratno za projekte malih poljoprivrednika s područja LAG-a. Ukupno je raspoloživ iznos od 4.304.583,00 kn (38 projekata).

Natječaj je otvoren od 10. prosinca 2021. do 25. siječnja 2022. godine. Projekti se rangiraju po broju bodova, sukladno kriterijima odabira, a u slučaju da više projekata ima isti broj bodova prednost ostvaruju ranije predani projekti.

Ukoliko više projekata ostvaruje isti broj bodova prednost imaju ranije predani projekti.  Kontaktirajte nas za više informacija i pripremite uz našu pomoć svoj projekt kvalitetno i na vrijeme. Troškovi konzultantskih usluga prihvatljivi su projektni troškovi i mogu se uračunati u iznos potpore.

Za razliku od novog nacionalnog natječaja, na LAG natječaju prihvatljiva su ulaganja u rabljene traktore (do 10 godina starosti) i novu drugu opremu za poljoprivrednu proizvodnju i preradu. Također, korisnici biraju jednu ili više prihvatljivih aktivnosti te nema obveznih ulaganja u povećanje, OIE i digitalnu opremu, kao što je to na nacionalnom natječaju.

LAG Središnja Istra

Novi natječaj: Mjera 6. Tip operacije 6.3.1.

15.000 eura bespovratno za male poljoprivrednike

Na natječaj se mogu prijaviti mala poljoprivredna gospodarstva, ekonomske veličine od 2.000 do 7.999,99 eura, sa sjedištem na području LAG-a i to:

  • Općine: Cerovlje, Funtana, Gračišće, Karojba, Lupoglav, Motovun, Sveti Lovreč, Sveti Petar u
    Šumi, Tinjan, Višnjan, Vrsar, Žminj
  • Gradovi: Pazin, Poreč

Projekti se također moraju provoditi na navedenim područjima.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije i konzultantske usluge za pripremu, prijavu i provedbu projekta  kontaktirajte nas i pripremite svoj projekt kvalitetno i na vrijeme.