Natječaj Konkurentnost turističkog gospodarstva 2020 u najavi

Ministarstvo turizma objavilo je na svojim stranicama kako se do kraja I.kvartala 2020.godine očekuje novi natječaj za potpore turističkom gospodarstva

Novo: Sredstva za natječaj MINT KTG preusmjerena na kredite za likvidnost turističkom sektoru  

Putem ovog natječaja Ministarstvo turizma sufinancirat će ulaganja u povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih i inovativnih turističkih proizvoda u destinaciji, internacionalizaciju poslovanja, održivi razvoj, diversifikaciju ponude, korištenje novih tehnologija i druge aktivnosti.

Prihvatljivi prijavitelji bit će subjekti malog gospodarstva i to trgovačka društva izvan javnog sektora, obrt i zadruge  te OPG-ovi koji pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge.

Ministarstvo najavljuje kako će ove godine prijave na natječaj biti moguće samo preko sustava e-građani, pa se pozivaju potencijalni korisnici da se registriraju u sustav, ako to već nisu učinili.

Putem natječaja Konkurentnost turističkog gospodarstva Ministarstvo turizma već niz godina potporama u intenzitetu do 60% financira projekte malih gospodarstvenika u turizmu, kroz više mjera, prilagođenih za svaku vrstu prijavitelja zasebno. Financiraju se aktivnosti gradnje i adaptacije objekata, bazena, ulaganje u prateće sadržaje, inovativni projekti u turističkoj ponudi i dr.