Do 200.000 kuna za razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva

Status Natječaja: Zatvoren

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je 29. kolovoza 2019. godine otvoreni javni poziv za razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na slabije razvijenim područjima RH.

Iznos i intenzitet potpore

Bespovratne potpore u okviru ovog poziva iznose od najmanje 50.000 do najviše 200.000 kuna po jednom korisniku, za 100% prihvatljivih troškova projekta.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Otvorenog javnog poziva je 7.500.000,00 kuna.

Kontaktirajte nas za više informacija i pomoć u izradi projektnog prijedloga.

Prihvatljivi troškovi

Potpora u sklopu ovog Natječaja može se iskoristiti za

  • ulaganje u unapređenje proizvodnje
  • ulaganje u razvoj novih proizvoda/usluga
  • prilagodbu, uređenje i poboljšanje poslovnog i proizvodnog prostora
  • marketinške aktivnosti i ulaganja za izlazak na nova tržišta
  • edukaciju i stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika

Prihvatljivi korisnici – Tko se može prijaviti za potporu?

Na natječaj se mogu prijaviti obrti, poduzeća i zadruge na nerazvijenim područjima   Popis područja na kojima se mogu ostvariti bespovratne potpore putem ovog Natječaja pogledajte ovdje.

Prijave se zaprimaju od 29.kolovoza 2019. godine do 27. rujna 2019. godine.

Prijavitelji moraju biti registrirani najmanje 30 dana prije objave Otvorenog javnog poziva  Oni prijavitelji koji su osnovani 2017. godine ili ranije moraju ispuniti dodatni uvjet – imati barem jednog zaposlenog u prošloj godini. Isključena je djelatnost poljoprivrede ( NKD 2007, iz Područja A – Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo). Za ove djelatnosti Ministarstvo poljoprivrede objavilo je odgovarajući poziv koji možete provjeriti ovdje

gears-384744_640Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je gospodarskim subjektima registriranim na područjima jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti i s udjelom više od 5% u stanovništvu pripadnika nacionalnih manjina prema Popisu stanovništva iz 2011. godine.

Ciljevi Poziva

Ciljevi ovog Otvorenog javnog poziva su: rast i razvoj poduzetništva, tehnološko unapređenje i jačanje konkurentnosti i uravnotežen regionalni razvoj.

Rokovi

Prijave se zaprimaju  od 29.kolovoza 2019. godine do 27. rujna 2019. godine.