Natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.1 LAG Bilogora-Papuk

Status natječaja: Zatvoren.  

LAG Bilogora-Papuk raspisala je 25.04.2019. godine natječaj za provedbu tipa operacije 1.1.1. LAG Strategije, koja je sukladna Podmjeri 4.1. TO 4.1.1. Programa ruralnog razvoja

U okviru ovog natječaja mogu se ostvariti bespovratna sredstva u iznosu od 5.000 eura do najviše 25.000 eura, a potpora se može iskoristiti za razna ulaganja u restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava. Intenzitet potpore je 50% prihvatljivih troškova, a za mlade poljoprivrednike do 70%.

Na natječaj se mogu prijaviti poljoprivredna gospodarstva s područja LAG-a i to općine: Sirač, Đulovac, Dežanovac i Končanica te gradovi Grubišno Polje i Daruvar.

Pogledajte i druge LAG natječaje.

Ukoliko su Vam potrebne konzultantske usluge za LAG natječaj kontaktirajte nas  i pripremite svoj projekt na vrijeme. Trošak konzultantskih usluga u cijelosti je moguće refundirati iz potpore.

Prijavitelji moraju ispuniti uvjet ekonomske veličine; za projekte u sektoru  voća,povrća i cvijeća najmanja prihvatljiva ekonomska veličina je 6.000 eura, a za projekte u ostalim sektorima  8.000 eura.

Prijavitelji također moraju ispuniti i druge uvjete, ovisno o vrsti prijavitelja; pravne osobe (d.o.o., j.d.o.o., zadruge)  koje se prijavljuju na natječaj moraju imati najmanje jednog zaposlenika prema satima rada tijekom cijele prošle godine. Kod fizičkih osoba (OPG, obrt) nositelj poljoprivrednog gospodarstva mora biti upisan u Registar poreznih obveznika (RPO) po osnovi poljoprivrede najmanje godinu dana prije datuma podnošenja prijave projekta (izuzev mladih poljoprivrednika koji to mogu biti i kraće).

Natječaj je otvoren od 30.05.2019. do 03.07.2019.godine. Kontaktirajte nas za više informacija i pomoć u izradi projekta.