LAG Južna Istra: Natječaj za TO 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“

Status: Otvoren od 16.04.2019. do 20.05.2019. godine

​Prihvatljivi prijavitelji: Poljoprivredna gospodarstva s područja: Općine: Balle-Valle, Barban, Fažana-Fasana, Kanfanar, Ližnjan-Lisignano, Marčana, Medulin i Svetvinčenat te gradovi: Rovinj-Rovigno i Vodnjan-Dignano, koji ispunjavaju uvjete natječaja.

Svrha Natječaja: Ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju kako bi se poboljšala ukupna učinkovitost i održivost poljoprivrednih gospodarstava, uključujući zaštitu okoliša i prilagodbu klimatskim promjenama. Ulaganja u nove i inovativne tehnologije doprinijet će smanjenju troškova proizvodnje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednih proizvoda, kao i otvaranju novih radnih mjesta i njihovu održivost.

Ukupno raspoloživa sredstva: 598.784,00 kuna.

Oblik potpore: Namjenska bespovratna novčana sredstava za sufinanciranje troškova provođenja prihvatljivih projekata navedenih u poglavlju 3.3. Natječaja.

Iznos bespovratne potpore po projektu iznosi 20.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti. Sredstva potpore osiguravaju se iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje s 90%, dok Republika Hrvatska sudjeluje s 10%.

Intenzitet bespovratne potpore: od 50% do 70% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta

Tekst Natječaja, uvjeti, rokovi i upute za podnošenje prijava te svi potrebni obrasci i prilozi nalaze se na stranicama LAG Južna Istra.