Social Dialogue-Decent Work program koji provodi Innovation Norway u okviru Norveškog financijskog mehanizma 2014.-2021, ima za cilj jačanje tripartitne suradnje između organizacija poslodavaca, sindikata i javnih vlasti te promicanje dostojanstvenog rada. Program je usmjeren rješavanju specifičnih problema i izazova vezanim uz smanjivanje nezaposlenosti te uspostaviti cilj dostojanstvenog ra u Hrvatskoj, a zemlja donator je Norveška.

Poziv za predlaganje projektnih prijedloga će biti vrlo skoro otvoren, a prijave će se unositi isključivo putem on-line platforme. Planirano trajanje poziva je oko četiri mjeseca.

Norveška, Island i Lihtenštajn i EU potpisali su početkom svibnja 2016. godine sporazume o Financijskim mehanizmima Europskog gospodarskog prostora / (EGP) – European Economic Area (EEA) i Financijskim mehanizmima Kraljevine Norveške za razdoblje 2014.-2021. U novom razdoblju financiranja ukupno će 2,8 milijardi eura (1,5 milijardi kroz EGP i 1,3 milijardi kroz Norveške mehanizme) biti dostupno za 15 zemalja članica EU-a, kako bi se smanjile društvene i ekonomske nejednakosti i ojačali bilateralni odnosi sa zemljama donorima.

Između 15 zemalja nalazi se i Hrvatska, kojoj je na raspolaganju ukupno 103,4 mil. eura, od čega 56,8 mil. eura iz EGP financijskih mehanizama i 46,6 mil. eura iz Norveških financijskih mehanizama.

Prihvatljivi prijavitelji projektnih prijedloga su: socijalni partneri (organizacije poslodavaca i sindikati), tijela javne vlasti i institucije koje imaju statutarne uloge vezane uz dostojanstven rad ili tripartitnu suradnju.

Zainteresirani mogu dobiti detaljne informacije putem web-stranice https://www.innovasjonnorge.no/DecentWork/ .