Mjera 4 T.O. 4.1.1. Trajni nasadi i Vinogradi stolnih kultivara

Uskoro dva natječaja za Mjeru 4. Tip operacije 4.1.1.

Natječaj za Mjeru 4. Podmjeru 4.1. Tip operacije 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava za podizanje novih vinograda i/ili restrukturiranje vinograda stolnih kultivara objavljen je 5.svibnja 2021.godine na e-javnom savjetovanju, dok za natječaj iz iste mjere, za podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada upravo 6.svibnja 2021. završava e-javno savjetovanje. Po završetku e-javnog savjetovanja slijedi objava izvješća te objava natječaja za bespovratna sredstva.

Kontaktirajte nas za sve informacije i pomoć u izradi projekta.

Mjera 4.1. u 2021.godini

Natječaji za Mjeru 4 prema najavama objavljivat će se kontinuirano kroz 2021.godinu: Do 31.ožujka bio je otvoren za prijave natječaj za TO 4.1.1. Ulaganja u proizvodnju povrća u plastenicima.

Slijedi objava spomenutih natječaja za podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada te za podizanje novih vinograda i/ili restrukturiranje vinograda stolnih kultivara.

Najavljeni su također i natječaji za sjemensku i rasadničarsku proizvodnju, za tovilišta za svinje, ulaganja u sektor mljekarstva (oprema – roboti, izmuzišta), za stakleničku proizvodnju te za sektor peradarstva, sve iz Mjere 4, Podmjere 4.1. Tip operacije 4.1.1. Više o mjeri 4.1.1., možete provjeriti na poveznici Mjera 4.1.1.

Ostali najavljeni natječaji iz Mjere 4

Tijekom 2021.godine provest će se, prema najavama i natječaj za tip operacije 4.1.3. te 4.2.2. Korištenje obnovljivih izvora energije.

Isto tako, najavljena su i 2 natječaj za povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima (prerada, marketing i prodaja), iz podmjere 4.2., tip operacije 4.2.1. i to za: mlijeko, meso, voće i povrće, žitarice te uljarice. Uvjete i ostale detalje za ovu mjeru za već provedene natječaje, možete provjeriti na poveznici Mjera 4.2.1.

Provjerite plan objave natječaja za sve mjere Programa ruralnog razvoja za 2021.godinu

Ukoliko ste zainteresirani za prijavu na natječaj za bespovratnu potporu možete nas kontaktirati za sve informacije i pomoć u izradi projekta.