Otvoren Natječaj Uniqa osiguranja za dodjelu donacija u 2020. godini

Uniqa osiguranje objavilo je Natječaj za dodjelu donacija Radost života, za 2020. godinu. Svrha natječaja je financiranje projekata neprofitnih organizacija  za dobrobit djece i mladih. Uniqa osiguranje traži  dobre ideje u svim područjima života djece i mladih, a najbolje pomaže ostvariti! Rok za prijave je otvoren do daljnjega, a ovisno o razvoju situacije s epidemijom koronavirusa,  krajnji rok će se naknadno odrediti.

Prihvatljivi prijavitelji

Na natječaj za dodjelu donacija u 2020. godini mogu se prijaviti neprofitne organizacije  isključivo s projektima za dobrobit djece i to:

  • osnovne škole
  • srednje škole
  • udruge koje provode projekte za djecu i mlade, studentske udruge
  • ustanove koje skrbe o djeci i mladima

Prihvatljivi projekti

Projekti se tematski mogu vezati uz:

  • Obrazovanje: ideje za unapređenje učenja, stjecanja i prenošenja znanja (uz pomoć svih raspoloživih sredstava, od prostornih do angažmana osoba, tehnika, korištenja tiskanih materijala i sredstava do digitalnih tehnologija); promicanje medijske ili financijske pismenosti, likovnog i pisanog stvaralaštva i sl.
  • Zdrav život i kvalitetno provođenje slobodnog vremena: ideje za uvođenje zdravih navika u svakodnevan život djece i mladih; od sportskih i rekreativnih aktivnosti do aktivnosti vezanih uz zaštitu i očuvanje okoliša, prevenciju nasilja, mentalno zdravlje, boravak u prirodi, zdravu prehranu… (isključeno je financiranje natjecanja i opreme za opremanje sportskih klubova i udruga)
  • Istraživanja: ideja za provođenjem istraživanja koje bi svojim zaključcima i preporukama pridonijelo boljem razumijevanju bilo koje relevantne problematike koja se tiče djece i mladih u Hrvatskoj, te poboljšanju njihovih mogućnosti ili uvjeta života
  • Inovaciju: ideje o izradi kreativnih ili tehničkih predmeta/pomagala; čijom bi se primjenom poboljšala organizacija ili proces, ovisno o području primjene

Projekti se mogu provoditi uz korištenje svih djeci i mladima dostupnih i raspoloživih resursa – od nabavke ili izrade potrebnih „pomagala“, radionica i edukacija, provođenja istraživanja i anketa do korištenja digitalnih tehnologija. Ideja natječaja je da djeca i mladi (uz vodstvo mentora) osmisle projekt koji bi mogle preuzeti i provoditi i druge ustanove ili udruge. Može se prijaviti i postojeći projekt koji je već proveden (pilotiran) i prijavitelj bi ga želio proširiti i razviti.

Iznos donacije

Iznos donacije nije limitiran; prijavitelj treba predložiti traženi iznos, a Organizator će u slučaju odabira projekta procijeniti hoće li financirati projekt u cijelosti ili djelomično.

Odobrena sredstva za donaciju moraju biti iskorištena s ciljem navedenim u prijavi najkasnije do kraja školske godine 2020./2021.

Rokovi

Prijave su otvorene do daljnjega te će, ovisno o razvoju situacije s epidemijom koronavirusa, Uniqa osiguranje naknadno odrediti rok.

Rok za odabir projekata ovisi o roku za prijave koje će biti naknadno određen.

Dobitnici donacije dužni su podnijeti izvješće o provedenom projektu do kraja 2020. godine ako je projekt proveden u 2020. godini odnosno najkasnije mjesec dana nakon završetka projekta u školskoj godini 2020./2021.