Prvi kongres obiteljskih i malih hotela i onih koji to žele postati

Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice 10. prosinca u zagrebačkom hotelu Westin održat će se Prvi kongres obiteljskih i malih hotela i onih koji to žele postati. Organizacijski partner kongresa je Hrvatska udruga poslodavaca, a očekuje se sudjelovanje više od 200 sudionika. Neke od tema Kongresa su konkurentnost i perspektive malog hotelijerstva u Hrvatskoj, nacionalne potpore i mogućnosti financiranja, brendiranje i financiranje malog poduzetništva u turizmu.

Iz Ministarstva turizma ističu kako  su obiteljski i mali hoteli  izdvajaju  individualnim pristupom svakom gostu i 24-satnom uslugom, te su nositelji novog trenda u hrvatskom turizmu, a njihov broj svakodnevno raste. Međutim, iako su kvalitetom, sadržajima i ponudom već  premašili konkurenciju,  u ukupnim hotelskim kapacitetima čine svega deset posto, dok u drugim zemljama kao što su Italija, Francuska, Austrija i Grčka  dosežu  brojku od 80 posto.  Hrvatska tako danas broji oko 400 malih obiteljskih hotela, dok ih Italija ima 23 tisuće, a Grčka i Austrija po 10 tisuća.

Konkurentnost i perspektive malog hotelijerstva u Hrvatskoj, nacionalne potpore i mogućnosti financiranja, brendiranje i financiranje malog poduzetništva u turizmu, samo su neke od tema Kongresa.