Natječaj postaje dostupan znatno većem krugu korisnika – briše se uvjet da prijavitelji moraju biti prijavljeni u registar poreznih obveznika “najmanje godinu dana prije datuma podnošenja Zahtjeva za potporu”

Više: Podmjera 6.2. za razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti – Novi Pravilnik novi uvjeti!

Iz Pravilnika za Podmjeru 6.2. za turizam i druge nepoljoprivredne djelatnosti u ruralnim područjima briše se dio odredbe o obveznom upisu u Registar poreznih obveznika prijavitelja. Naime, novom verzijom Pravilnika ova je podmjera bila ograničena samo na uski krug subjekata upisanih u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava te u Registar poreznih obveznika, i to sve godinu dana prije predaje projekta – zahtjeva za potporu.

Novim izmjenama dopušta se prijava na natječaj i onima koji  do dana prijave projekta – predaje zahtjeva za potporu izvrše upis u RPO.

Odredba o jednogodišnjem upisu u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava ostaje, budući je ista bila predviđena i prvom verzijom Pravilnika, a i samim Programom ruralnog razvoja.

Sve uvjete natječaja iz podmjere 6.2. provjerite na poveznici ili zatražite više informacija i pripremite na vrijeme svoj projekt ruralnog turizma za bespovratnu potporu.

Poveznica na originalni dokument:

Pravilnik o izmjeni Pravilnika o provedbi tipa operacije 6.2.1. »Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima« iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020.

Pravilnik