Natječaj najavljen za veljaču 2021.godine

Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za ruralni razvoj na svojim je stranicama najavilo je novi natječaj za mjeru 5.2.1., namijenjen isključivo poljoprivrednim gospodarstvima s područja pogođenim potresom 28. i 29.prosinca 2020.godine.

Prema objavljenoj obavijesti, poljoprivredna gospodarstva koja su stradala ili su oštećena u potresu koji je zadesio područja RH krajem prošle godine, imat će priliku prijaviti se na novi natječaj koji će biti objavljen u veljači, kada će proces prijava dodatno biti pojednostavljen, sve kako bi pomoć stigla u što kraćem roku.

Intermedia Projekt pružit će zainteresiranim gospodarstvima pomoć u pripremi dokumentacije za ovaj natječaj, bez naknade.

Poljoprivrednici će sredstva moći koristiti za saniranje poljoprivrednog zemljišta, izgradnju, rekonstrukciju objekata, popravak ili nabavu strojeva, mehanizacije i opreme za poljoprivrednu proizvodnju te nabavu domaćih životinja i sadnica višegodišnjeg bilja te ostale aktivnosti propisane Natječajem.

Za sva ostala gospodarstva, do 29.1.godine otvoren je natječaj za istu ovu mjeru (5.2.1., za ulaganja u obnovu poljoprivrednog potencijala).