15.000 eura za mala poljoprivredna gospodarstva Mjera 6.3.1.

Novi natječaj za Mjeru 6.3.1. LAG Frankopan

LAG Frankopan objavio je novi natječaj za LAG Mjeru 1.1.4. (Mjera 6 Tip operacije 6.3.1. Programa ruralnog razvoja). Predmet natječaja je dodjela potpora u iznosu 15.000 eura bespovratno malim poljoprivrednim gospodarstvima s područja LAG-a, za projekte kupnje mehanizacije, opreme i druga ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju.

Za razliku od novog nacionalnog natječaja, na LAG natječajima prihvatljiva su ulaganja u nove ili RABLJENE TRAKTORE (do 10 godina starosti). Također, korisnici biraju jednu ili više od prihvatljivih aktivnosti te NEMA OBVEZNIH ULAGANJA u povećanje, digitalizaciju i OIE.

Prijave na natječaj podnose se od 24.01. do 10. 03. 2022.godine. U slučaju da više projekata ostvaruje isti broj bodova prednost imaju ranije predani projekti. Stojimo na raspolaganju za konzultantske usluge pripreme i provedbe projekta. Kontaktirajte nas i provjerite udovoljavate li uvjetima i zatražite sve dodatne informacije. Više o natječaju za Mjeru 6.3.1. u nastavku.

Tko se može prijaviti na natječaj?

Na natječaj se mogu prijaviti mala poljoprivredna gospodarstva (OPG, SOPG, obrti, poduzeća, zadruge)  ekonomske veličine od 2.000  do 7.999 eura, s područja obuhvata LAG Frankopan, i to:

 • gradovi Ogulin, Slunj i Otočac
 • općine Bosiljevo, Cetingrad, Generalski Stol, Josipdol, Plaški, Saborsko i Tounj.

Projekti se također moraju provoditi na navedenim područjima.

U slučaju da više projekata ostvaruje isti broj bodova prednost imaju ranije predani projekti. Kontaktirajte nas za više informacija i pripremite uz našu pomoć svoj projekt kvalitetno i na vrijeme. Troškovi konzultantskih usluga prihvatljivi su projektni troškovi i mogu se uračunati u iznos potpore.

Za sve druge lokacije pogledajte i druge otvorene LAG Natječaje te nacionalni natječaj za Mjeru 6.3.1.

Prihvatljiva ulaganja

Za razliku od novog nacionalnog natječaja, na LAG natječajima prihvatljiva su ulaganja u nove ili RABLJENE TRAKTORE (do 10 godina starosti). Također, korisnici biraju jednu ili više od prihvatljivih aktivnosti te NEMA OBVEZNIH ULAGANJA u povećanje, digitalizaciju i OIE.

Prihvatljive aktivnosti:

 • kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala
 • kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade poljoprivrednih proizvoda
 • kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta
 • kupnju poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme
 • podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada
 • uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje
 • građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda
 • stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda  osim proizvoda ribarstva
 • operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva, uključujući troškove konzultanta do 3.800,00 kuna.

Rokovi: Krajnji rok za podnošenje prijava je 10. 03. 2022.godine 

Mjera 6.3. 1. za dodjelu 15.000 eura malim poljoprivrednicima, najpopularnija je  mjera Programa ruralnog razvoja na koju se do sada javio najveći broj kandidata. Trenutno je, do 17.siječnja 2022. godine otvoren i nacionalni natječaj za istu mjeru/tip operacije. Planirate li se prijaviti na natječaj možete nas kontaktirati za više informacija i pomoć u izradi projekta.