NOVO 15.11.2018. Objavljen novi ICT natječaj prijave od 21.11. do 21.12. 2018. Više na poveznici

24.09.2018. Objavljeno izvješće o javnom savjetovanju na ovoj poveznici Novi Natječaj uskoro.

31.08. 2018. Nakon privremenog zatvaranja poziva, samo 35 sekundi nakon otvaranja roka za prijave, te nakon velikog negativnog odjeka te vijesti u javnosti, isti je poziv s danom 31. 8. 2018. otkazan.

Iz Ministarstva ističu kako je interes višestruko veći od raspoložive alokacije što je rezultiralo izuzetno kratkim vremenskim razmakom u zaprimanju projektnih prijedloga, a prema podacima iz sustava eFondovi isti nije pokazivao znakove usporavanja te je registrirao sve pristigle prijave do privremene obustave Poziva. ” Iako je funkcionalnost vanjske infrastrukture i ostalih faktora na strani prijavitelja izvan nadležnosti sustava eFondovi, nadležna tijela uvažavaju zaprimljene informacije o poteškoćama koje su pojedini prijavitelji imali prilikom podnošenja te zbog velikog broja prijava u kratkom vremenu nije moguće sa sigurnošću reći da su svi imali jednaku mogućnost prijave, čime je potencijalno narušeno načelo jednakog postupanja.”, navodi se.

Potencijalni prijavitelji su obaviješteni kako će  u razumnom roku od dana objave ove obavijesti biti otvoren novi poziv na dodjelu bespovratnih sredstava s većim iznosom financijske omotnice i dodatno prilagođenim uvjetima poziva.