InterMedia Projekt

EU fondovi / Natječaji & projekti

HAMAG BICRO jamstva za ruralni razvoj

Pojedinačna HAMAG BICRO jamstva za kredite za ruralni razvoj

Jamstva HAMAG-BICRO su financijski instrument za osiguranje dijela glavnice kredita za poslovanje kojeg izdaju poslovne banke ili HBOR. Za poljoprivredu i ruralni razvoj namijenjena su Pojedinačna jamstva za ruralni razvoj.

Osim jamstava, provode se i financijski instrumenti HAMAG BICRO kredita za ruralni razvoj; i to mikro, mali i investicijski krediti za ruralni razvoj.

HAMAG BICRO pojedinačna jamstva za ruralni razvoj namijenjena su subjektima malog gospodarstva u poljoprivrednom, prerađivačkom i šumarskom sektoru te su sufinancirana iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Poduzetnik  koji podnosi zahtjev za kredit, a nedostaje mu instrumenata osiguranja preko kreditora dostavlja Odluku o odobrenju kredita, zahtjev za jamstvo i propisanu dokumentaciju. Nakon dostavljanja dokumentacije financijski analitičari HAMAG-BICRO-a počinju obradu zahtjeva za jamstvom.

Namjena kredita za koje se izdaje HAMAG BICRO  jamstvo je osnovna i povezana obrtna sredstva, s tim da udio obrtnih sredstava može iznositi najviše 200.000 eura odnosno do 30% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova, ovisno o tome koji je iznos viši.

U okviru ovog financijskog instrumenta HAMAG-BICRO   omogućava jamstvo za pokriće dijela glavnice kredita ili leasinga u skladu s uvjetima tipova operacija FI PRR i Sporazuma o financiranju potpisanog 18. travnja 2018. godine između Ministarstva poljoprivrede, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i HAMAG-BICRO-a.

Minimalni iznos jamstva nije određen, a maksimalni iznosi 1.300.000 eura. Maksimalna stopa jamstva je do 70% a za mlade poljoprivrednike i mljekarski sektor do 80%. Minimalno trajanje HAMAG BICRO jamstva je  12 mjeseci a maksimalno  15 godina.

%d blogeri kao ovaj: