InterMedia Projekt

EU fondovi / Natječaji & projekti

Mjera 6.3.1. Natječaj 2021.godine

Mjera 6.3.1. Mala poljoprivredna gospodarstva

Mjera 6.3.1. Mala poljoprivredna gospodarstva

15.000€ bespovratno

za mala poljoprivredna gospodarstva

PRIPREMITE SE ZA NOVI NATJEČAJ

Novi natječaj za Mjeru 6, Tip operacije 6.3.1. najavljen je za listopad 2021.godine. Uvjeti, prihvatljive aktivnosti i troškovi, kriteriji bodovanja i drugi ključni detalji u nastavku.

Aktualno: 12.10.2021. Objavljen natječaj za Mjeru 6.3.1.

Novi natječaj donosi izmjene u odnosu na 3 dosadašnja natječaja:

  • Svi korisnici moraju u projektne aktivnosti uključiti povećanje gospodarstva, odnosno aktivnosti (i trošak) kupnje zemljišta za podizanje novog trajnog nasada ili plastenika ili za ishranu stoke i/ili podizanje nasada, i/ili kupnju stoke (uključujući i peradarstvo i pčelarstvo) te tako postići cilj povećanja ekonomske veličine SO gospodarstva,
  • Nadalje, svi korisnici moraju u projekt uključiti aktivnost ulaganja u obnovljive izvore energije i/ili ulaganja u digitalnu poljoprivredu.
  • Povećanje i obnovljivi izvori energije ili digitalna poljoprivreda moraju biti u 1/2 iznosa potpore.
  • Dopušteno je ulaganje samo u jedan sektor.
  • Po nacrtu kriterija bodovanja bodovnu prednost ostvaruju korisnici koji si uplaćuju doprinose s osnova poljoprivrede, projekti ulaganja u nasade / životinje koje će biti upisane u ekološku proizvodnju, korisnici čiji su proizvodi u nekom od priznatih sustava kvalitete. Nadalje, kao i uvijek, više bodova ostvaruju veća gospodarstva te lokacije na slabije razvijenim područjima.

UVJETI ZA PRIJAVU

Registriano poljoprivredno gospodrstvo
OPG, SOPG, poljprivredni obrt ili poduzeće te zadruga, upisano u Upisnik poljprivrednika

Ekonomska veličina
Ekonomska veličina gospodarstva između 2.000 i 7.999 eura.


Broj projekata
Jedan korisnik (i njegova povezan poduzeća) može biti korisnik bespovratne potpore iz Mjere 6.3. SAMO JEDNOM u aktualnom programskom razdoblju (2014-2020, produženo do kraja 2022.godine).

Oni koji su iskoristili potporu za Mjeru 6.3. bilo na nacionalnom natječaju bilo na LAG natjčaju ne mogu se prijaviti na novi natječaj 2021.

PRIDRUŽITE SE KRUGU KORISNIKA POTPORA IZ EU FONDOVA

Planirate li prijavu na natječaj za Mjeru 6.3. 2021.godine i potrebne su Vam konzultantske usluge, obratite nam se s povjerenjem na info@intermediaprojekt.hr.

Zbog očekivano velikog broja potencijalnih korisnika preporučamo predbilježiti usluge konzultanta što ranije a svakako prije početka roka za prijavu. Radujemo se Vašem upitu i svakoj budućoj suradnji

Zašto InterMedia Pojekt?:

Već 7 godina uspješno poslujemo u djelatnosti a naši konzultanti imaju iza sebe 10+ godina iskustva u pripremi i provedbi EU projekata.

Veliki dio naših projekata odnosi se na Program ruralnog razvoja, uključujući 50+ projekata upravo za mjeru 6.3. , za nacionalne i LAG natječaje.

Primjere projekata naših klijenata možete pogledati na linku.

%d blogeri kao ovaj: